Review – Seasonic Prime Gold 1200W
Concluzii
Astazi am avut pe bancul de test o sursa cu adevarat remarcabila, una ale carei performante vor fi greu de batut mult timp de acum incolo. O variatie mai mica de 0.2% pe linia de 12v, precum si rezerva de putere de peste 35%, sunt caracteristici pe care nu le intalnim prea des. Acest lucru este cu atat mai surprinzator cu cat avem de-a face cu o sursa certificata 80PLUS Gold, nu cu una Platinum sau Titanium.
Singurul aspect usor deranjant a fost ventilatorul sesizabil la incarcari mari, precum si ripple-ul care ar putea fi mai mic, dar probabil ca am ramas cu pretentii ridicate dupa cum am vazut de ce este in stare HX750 cu ale sale cabluri Type 4 cu condensatori solizi integrati.
Cu un pret de aproximativ 1050-1100 lei, Seasonic Prime Gold 1200W nu este o sursa ieftina, pretul ei fiind in multe cazuri la acelasi nivel cu sursele altor competitori, de aceeasi putere, dar cu certificare Platinum. Totusi, venind cu 12 ani garantie, componente premium si un comportament excelent in testele noastre, putem intelege acum de ce Seasonic a plasat seria Prime in segmentul premium al surselor de alimentare.
Investitia intr-un tester dedicat surselor si echipament de masura performant se justifica din plin, acest lucru fiind cu atat mai evident cu cat ne trec prin pana produse precum Seasonic Prime Platinum 1200W. O asemenea rezerva de putere si o asemenea stabilitate a tensiunilor nu putea fi masurata cu orice, asadar bravo Seasonic pentru testarea limitelor si preciziei echipamentelor din laboratorul lab501!
Comentarii
Felicitari pentru review Matose. Investitia facuta de voi se justifica pe deplin tinand cont ca avem de-a face cu surse care au un ripple tot mai mic sitensiuni cat mai stabile.
O sursa exceptionala ca toate celelelate produse de Seasonic. Seria Prime isi merita cu deplin titlul de cele mai bune surse din lume, deoarece au intrecut Corsair-ul din seria AXi la toate capitolele. (si seria AX care era produsa de ei era la fel de buna ca AXi-ul).
Se pare ca Seasonic scapat si de coil noise caci daca ne uitam la review-urile de la diversi retaileri din toata lumea nici unul nu se plange de acest lucru.
Inca o sursa foarte buna, sincer imi place la nebunie interiorul acestei surse, foarte curat si bine asezate componentele.
AX1500i este alta mancare de peste prin urmare nu as generaliza faptul ca seria Prime de la Seasonic este peste seria AXi de la Corsair
Matose, perfect de acord cu tine ca seria Axi este alta mancare de peste, voltaje ajustate cu ajutorul DSP-ului, linkul corsair ce permite o monitorizare digitala, dar eu ma refeream strict la performanetele electrice.
Daca analizam toate reviewurile de pe net disponibile vedem ca seria Prime de la Seasonic este superioara seriei Axi (OEM Flextronics) la: stabilitatea voltajelor, advanced transient response (unde dupa cum bine stii si tu, se masoara caderea de tensiune la o anumita incarcare intr-un anumit interval de timp, si aici seasonicul este peste Axi), ripple noise si eficienta. Pe scurt, ca si performanta electrica Seasonicul a reusit sa bata cu analogicul circuitele digitale. La fel, este peste platforma semidigitala de la CWT si ultima platforma analogica Leadex de la Super Flower. Bravo lor, merita toate laudele.
Un alt lucru de remarcat la SS este ca ei nu au folosit niciodata pe nici o platforma fie ea si cea mai low end posibila alti condensatori decat cei japonezi.
Sursa wow…review superb. Îmi place layout-ul aerisit din interiorul sursei. Se observa experienta majoră a Seasonic… Însă vine întrebarea mea clasica deja… Ce dracu alimentezi cu ea….Cernavodă :)) serios acum.. În afară de mineri… În realitate are vreo relevantă? Exista aplicabilitate cu 1080ti care papa 300w și similar și vega
Liviu – ce spui tu se aplica in general. Dar overclockeaza un Core i9 si un 1080Ti serios si o sa vezi ca o sursa de 850W nu ajunge, de exemplu. Am patit-o noi cu Lightnintg 🙂
Liviu, asa cum spune si Monstru un procesor si o placa video high end overclockate iti ridica consumul peste 700-800w. Si cand detii un asemenea calculator avand overclockul in sange ai 2 variante:
1. Ori iti alegi o sursa de 800-850w care va functioca cam la limita si se va incalzi in load, iar odata cu incalzirea vine si scaderea duratei de viata, si in cazul asta te rogi ca sursa sa fie de calitate si sa nu aiba in load un voltage drop mare in load, ca altfel se restarteaza sau se inchide PC-ul. Desi sursele high end au o rezerva de putere de aprox 10-15% peste cele declarate de producator e de preferat ca ea sa fie tot timpul de o putere mai mare decat ar consuma sistemul ca sa nu intre in overload.
2. Fie iti alegi o sursa cum e cea din superbul articol scris de Matose si atunci pe langa faptul ca ai o sursa high end super stabila, ai si o rezerva de putere pentru un eventual upgrade, iar sursa avand cu 400w mai mult decat ar consuma eventualul sistem overclockat nu fa fi solicitata prea mult si o poti utiliza linistit fara sa se incalzeasca si fara sa iti pice sistemul.
Ma inclin ! Am notat … nu mai intreb ! Btw … ce dubios suna denumirea i9 (nenatural momentan) :)) Iar 1080Ti ma asteptam sa nu depaseasca 350W , dar parca Lightningul ala cu 3x8Pin PCiX … e prea ca la tara :)) Ce-i drept … si rezultate de top!
Cele mai recente stiri
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Computex 2024 – Sharkoon
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ASRock
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – EKWB
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – G.Skill
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ID-Cooling
Scris in 11 June, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube