Review – Seasonic Vertex GX-1000

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 31 January, 2023.

Seasonic Vertex GX-1000

 
Daca acum o saptamana disecasem noua sursa a celor de la be quiet!, Dark Power13 850W, iata ca astazi a venit randul sa vedem implementarea celor de la Seasonic in ceea ce priveste noul standard si noile cerinte. Inca din toamna anului trecut acestia si-au facut cunoscuta intentia de a lansa o noua serie de surse de alimentare, pe numele ei Vertex, special conceputa pentru a se alinia la standardul ATX 3.0, conectorul PCIe 5.0 fiind, bineinteles, implementat in mod nativ. Noua serie Vertex ofera atat eficienta Platinum, cat si Gold, iar distingerea modelelor se face cu usurinta, in functie de standardul de eficienta – produsele Platinum vin cu sufix-ul PX iar cele Gold cu GX. Asadar, avem patru modele de capacitati variate in portofoliu, atat cu eficienta Platinum, cat si Gold: 750W, 850W, 1000W si 1200W.

Indiferent de modelul pentru care se opteaza si certificarea acestuia, intreaga serie beneficieaza de cabluri complet modulare, de cablul 12VHPWR ce suporta 600W, de o garantie de 10 ani cat si de binecunoscuta calitate Seasonic. Pe partea de racire avem un ventilator de 135mm cu un lagar pe lichid (FDB), iar modul pentru configurare a profilului ventilatorului (hibrid / normal) este – asa cum ne-am obisnuit deja – prezent.

Acestea fiind spuse, in laboratorul nostru se afla Seasonic Vertex GX-1000, adica o sursa de alimentare ATX 3.0 cu certificare Gold. Continuand ideea celor descrise mai sus, as vrea sa mai mentionez faptul ca vechii conectorii PCIe 6+2 sunt in continuare prezenti pe noile modele iar impreuna cu conectorul PCIe Gen 5 asigura compatibilitatea tuturor placilor video. Acum, in ceea ce priveste disponibilitatea produselor in regiunea noastra, daca totul decurge conform planului pe partea de aprovizionare, acestea ar trebui sa fie deja prezente in magazinele de specialitate. Astazi fiind ziua de lansare al seriei, nu va pot oferi un pret de comercializare cat mai precis pentru Seasonic Vertex GX-1000, insa va pot oferi informatii legate de pretul recomandat de catre producator, respectiv 199€ pentru Europa.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: