Sharkoon Gaming DAC Pro S
Concluzii
Pentru test am folosit castile pe care le utilizez in ultimul timp, mai precis Creative Aurvana Live!2, echipate cu un conector TRRS cu 4 poli si o impedanta prietenoasa de doar 32 Ohm. Desi se lauda ca suporta impedante de pana la 300 Ohm, portul USB 2.0 nu are suficienta putere si nici amplificatorul celor de la Maxim nu va fi foarte fericit cu impedante peste 100 Ohm. Asta ca sa nu vorbim de faptul ca astfel de casti cu impedante mari fac parte din categoria Hi-Fi, asadar imperecherea lor cu un DAC USB de 30 euro este un pic fortata. Revenind la Aurvana Live!2 pot spune ca la un pret de aproximativ 400 lei mi s-au parut o pereche buna pentru acest DAC pentru ca pot vedea mai bine imbunatatirile pe care le aduce, atunci cand comparam cu placa de sunet integrata intr-un laptop sau chiar pe placa de baza.
Sharkoon Gaming DAC Pro S are putere mai mare decat placile de sunet integrate de obicei, acest avantaj venind din amplificatorul de casti separat. Acesta are o arhitectura cu gain variabil, ceea ce ii permite sa ofere un sunet liniar si constant, indiferent de impedanta castilor. Pe langa volumul mai ridicat, remarc detalii, energie si soundstage mult imbunatatite. Trecerea de la o placa de sunet integrata la aceasta mini placa de sunet de dimensiunea unui stick USB ridica imediat un val de pe sunete. In cazul in care calitatea sunetului nu va impresioneaza, atunci mai mult ca sigur ecranarea PCB-ului si faptul ca nu auzim nici o interferenta pluseaza mai mult ca sigur la capitolul de comfort. De retinut ca am efectuat comparatia numai cu placi de sunet integrate in mod uzual pe placile de baza si laptopurile entry-level si mainstream, adica 80-90% din piata. Nu vorbim aici de solutii Creative, ESS, etc
Dupa parerea mea, Sharkoon au dat lovitura cu Gaming DAC Pro S in ceea ce priveste raportul pret / performanta – la 30 Euro nu ai ce sa-i reprosezi. Se aude tare, clar si suficient de detaliat incat sa uiti de placa audio integrata, iar in ceea ce priveste dimensiunea este suficient de compact incat sa nu te incurce oriunde ai pleca. Nu are reglaje software si nici nu suporta casti de impedanta mare, am incercat de curiozitate Sennheiser HD600, ce au o impedanta de 300 Ohm, iar rezultatul nu a fost prea placut. In opinia mea daca folosim o pereche de casti cu impedanta intre 16 si 60 Ohm nu vom avea nici o problema, Gaming DAC Pro S se va descurca de minune si nu va va veni sa credeti pe ce ati dat 30 Euro .
Comentarii
O solutie binevenita si la indemana pentru gaming.
Pingback: Sharkoon Gaming DAC Pro S - 1iT.ro - Stiri IT, noutati si tehnologie