LAB501 Community Workshop – Editia XIV – Samsung

Scris de: , in categoria: Editoriale, Featured Articles, in 4 April, 2017.

Seminar

 
Asa cum era de asteptat, am avut ce povesti in cadrul seminarului, Samsung avand o istorie fascinanta, care se intinde pe parcursul a aproape 80 de ani de zile. Compania fondata in 1938 de catre Lee Byung-chul a ajuns sa domine un numar impresionant de industrii, de la smartphone-uri, panouri LCD sau SSD-uri (NR 1 in lume) si pana la constructia de nave (Samsung Heavy Industries este al doilea producator de nave din lume), asigurari sau constructii.

Daca la capitolul smartphone-uri, de exemplu, Samsung incheiau 2016 cu o cota de piata de 21%, in ceea ce priveste SSD-urile cifrele arata si mai impresionant, Samsung livrand 40.8% din totalul SSD-urilor comercializate in 2016. Pare greu de crezut ca o companie care isi facea debutul pe aceasta piata in urma cu 12 ani, comercializand pana in 2010 platforme OEM pentru alte brand-uri, a ajuns sa domine piata intr-un mod categoric, lasand in urma nume care practic au inventat aceasta industrie, cum ar fi Intel sau Kingston.

Cu toate acestea, exact asa stau lucrurile la inceputul lui 2017, iar lansarea seriei 960 a cimentat pozitia ocupata de Samsung in topul producatorilor de SSD-uri, Samsung 960 Pro fiind cel mai performant SSD consumer disponibil pe piata, in timp ce versiunea EVO se pozitioneaza imediat in spatele sau.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: