EHA Tech Tour 2023 – Taipei – FSP

Scris de: , in categoria: Editoriale, Featured Articles, in 21 December, 2023.

EHA Tech Tour 2023 – Taipei – FSP

 

Sinergia dintre producatori, consumatori si presa de specialitate este unul din factorii extrem de importanti si necesari pentru evolutia si sustenabilitatea tehnologiei pe termen lung. In acest scop, impreuna cu colegii de breasla din cadrul EHA am pornit un nou proiect prin intermediul caruia vizitam in fiecare an cateva companii importante, pentru a vedea noile produse la care se lucreaza dar si pentru a oferi feedback in vederea dezvoltarii acestora. Acest lucru este cu atat mai important cu cat toti membrii EHA sunt de foarte mult timp conectati la industria IT, fiind vorba despre site-uri fondate de catre entuziasti, cu adevarat pasionati de tehnologie.

Fondata in aprilie 1993 si aniversand 30 ani de existenta anul acesta, FSP este una dintre companiile participante la prima editie EHA Tech Tour, acestia pregatind destul de multe noutati. Cu 6 fabrici amplasate in China (Baoan, Fuyung, Dongguan, Wuxi), Taiwan si Vietnam, FSP este pe locul 3 in topul producatorilor de surse desktop (doar 20.5% din business-ul total de surse de alimentare a FSP) si pe locul 7 daca luam in considerare toate sursele de alimentare (PC, TV, notebook, telecom, medical, casa, etc).

Desi au o multitudine de produse sub brand-ul propriu (despre care vom discuta si noi astazi in detaliu), FSP este un concurent cheie pe piata OEM / ODM asadar multe surse folosesc electronica lor, un bun exemplu fiind unele dintre modele dedicate entuziastilor cum ar fi Dark Power Pro 13 Pro 1300W / 1600W.

In 2015 am avut oportunitatea sa vizitez sediul FSP din Taipei care continea si o mare parte din laboratoarele de certificare si R&D, insa de atunci compania taiwaneza s-a dezvoltat destul de mult. Astfel, in 2023 FSP are 9 centre de R&D dispuse in Taiwan, China si USA, respectiv laboratoare de certificare in Taiwan (precum cel care l-am vizitat in 2015) si China.

 

 

Comentarii

Un comentariu la: EHA Tech Tour 2023 – Taipei – FSP

  1. Kimosabe a scris pe:

    Excelent panoul ala frontal. Bonus: ventilatoare premium din fabrica. I want.

Lasa-ne un comentariu: