ADATA UC510 & UV150 – Review

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 10 March, 2014.

ADATA UC510

 

Ultimul articol despre stick-uri USB publicat pe LAB501 are un an vechime, iar ultimul articol scris de mine are doi ani vechime… Ati crede ca nu ne mai intereseaza subiectul insa nu asta a fost problema. Cititorii fideli isi aduc aminte de seria de articole dedicate tehnologiei USB 3.0, round-up-uri, tehnologie disecata ca la carte s.a.m.d. Problema este ca intre timp nu s-a schimbat mare lucru. Pretul produselor a scazut, raspandirea tehnologiei USB 3.0 in piata este mult mai mare acum (doar o avem deja si pe telefoane), capacitatile au crescut, dimensiunile au mai scazut, insa din punct de vedere tehnologic (viteze de transfer, controller-e noi, etc) nu prea s-a schimbat nimic in ultimii doi ani.

In aceste conditii, de ce m-am trezit eu taman acum sa va povestesc despre doua stick-uri USB? Ei bine, din doua motive. Pentru ca unul dintre ele aduce o functie rar intalnita in cazul stick-urilor USB, mai precis rezistenta la apa, iar cel de-al doilea ar trebui sa reprezinte foarte bine punctul in care stick-urile USB 3.0 mainstream au ajuns in momentul de fata.

Vom incepe asadar cu ADATA UC510, un stick USB 2.0 care este rezistent la apa. As fi vrut sa va si demonstrez acest lucru insa, din pacate, nu am gasit nici un laptop care sa poata functiona sub apa cu slot-ul USB expus… ADATA UC510 este un stick construit pe un design uni-chip, unde chip-ul de memorie, controller-ul si PCB-ul sunt unul si acelasi lucru. Discutam despre un stick de 32GB, de foarte mici dimensiuni, care poate fi purtat fara nici un fel de problema pe post de breloc si care poate fi achizitionat pentru un pret de ~ 99 RON.

 
UC510-01

UC510-02

UC510-03

UC510-04

Comentarii

3 comentarii la: ADATA UC510 & UV150 – Review

  1. Liviu a scris pe:

    Ma , eu cred ca toate stickurile de memorie detinute au fost cel putin odata spalate in masina cu hainele … sotia nu a cautat prin buzunare si nu au avut probleme dupa uscare (functioneaza si acum un verbatim 8 GB , un Toshiba de 4GB) . Ca stick de uz zilnic am un Kingston DT R3.0 de 32GB , inca de acum 2 ani luat cu 62 ron de BF din flanco pieptanari (la emag era 88) si functioneaza impecabil (88MB/s citire , 58MB/s scriere , bineinteles pe fisiere mari)

  2. Mihai a scris pe:

    Haha, confirm si eu ca toate sunt rezistente la apa. Am uitat un stick Verbatim de 16gb in pantaloni si a trecut prin masina de spalat, apoi prin cea de uscat. S-a intamplat acum 2 ani si functioneaza fara probleme si acum.

  3. Koss a scris pe:

    Monotonie pe piata stickurilor 🙂

Lasa-ne un comentariu: