Corsair Dominator GT 6GB 2000MHz CL8 – The red fury
Platforma de test
.
.
Metodologie
.
Pentru a vedea exact ce pot memoriile fara vreo limitare din partea sistemului, am folosit racire bazata pe schimbare de faza pentru racirea procesorului (-30 grade C). Temperatura joasa pentru procesor a fost necesara pentru ca frecventa controller-ului de memorie (uncore) sa poata depasi 5000MHz, lucru imposibil folosind racire cu aer. Astfel frecventa memoriilor poate depasi 2500MHz, multiplicatorul minim RAM:UNCORE fiind 1/2.
Placa de baza folosita a fost EVGA X58 3xSLI Classified cu BIOS-ul 44, fiind o placa prietenoasa cu frecventa memoriilor. Trebuie notat faptul ca nu am folosit nici un truc de marire artificiala a frecventelor (ex latenta B2B, etc). Divizorul pentru memorie preferat de procesorul Xeon W3580 folosit a fost 2:14, dar rezultate similare se pot obtine si cu mult mai comunul 2:12.
Dominator GT fiind o serie dedicata in special overclockerilor am decis testarea memoriilor in acest regim. Asadar am verificat frecventele atinse folosind benchmark-ul SuperPI 1M, SuperPI 8M (care poate fi echivalat si cu testele 3D din punct de vedere al stress-ului pus pe memorii) precum si validarea CPUz. Voltajul vQPI a fost setat permanent la valoarea 1.45v, iar voltajul memoriilor a fost permanent de 1.9v. Pentru racirea memoriilor am folosit ventilatorul CMXAF2 livrat in pachet.
Comentarii
Fenomenale memoriile…eu mi-am luat recent 6GB DDR3 Kingston Hyper-X 1600 MHz. Ar merge un review si la astea ? 😀
detin un kit asemanator(CMT4GX3M2A2000C8)si o placa de baza asus rampage extreme ,Q9550 proc, sursa corsair de 750w sper sa pot folosi aceste combinati de latente si voltaje fara a praji nici una dintre componente.as dori sa aflu limita de voltaj al acestei serii de memorii?MULTUMESC ANTICIPAT
Pingback: Corsair Dominator GT 6GB 2000MHz CL8 – The red fury
Pingback: Fritz_Chess benchmarkt - Page 2 - My Garage