Corsair Dominator GT 6GB 2000MHz CL8 – The red fury

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 16 April, 2010.

.

Banuiesc ca seria de memorii Dominator GT de la Corsair nu mai sunt o noutate pentru nimeni. Cu totii am visat la ele, iar acum ceva timp orice configuratie de top avea in componenta obligatoriu combinatie eVGA X58 Classified si un kit Corsair Dominator GT. Cautand motivul acestui fapt am putea aminti coloristica foarte asemantoare (negru + rosu), specificatiile indraznete din fabrica precum si potentialul excelent de overclocking.

Kiturile Dominator GT in adevaratul sens al cuvantului sunt cele echipate cu chipuri Elpida Hyper si sunt urmatoarele: 1600MHz CL6, 1866MHz CL7, 2000MHz CL7 si 2000MHz CL8. Fiecare kit a fost fabricat in 2 variante care pot fi recunoscute dupa codul scris pe fiecare modul:

  • daca codul incepe cu TR atunci e vorba prima versiune care a fost echipata cu revizia initiala a chipurilor Elpida Hyper, MNH-E. Acestea merg in principiu la frecvente mai mari cu latente mai stranse, dar au problema ca se pot defecta destul de repede chiar si la frecventa si voltaj default.
  • daca codul incepe cu CMG atunci modulele sunt echipate cu cea de-a doua revizie a chipurilor Elpida Hyper, MGH-E. Acestea pot rezista la voltaje de peste 2v fara probleme, singura problema fiind procedeul de binning mult mai selectiv si strict.

Astazi pe masa noastra de test se afla kitul CMG6GX3M3A2000C8, sau Corsair Dominator GT 6GB 2000MHz CL8 sub denumirea comerciala si mai usor de descifrat. Putem observa prin intermediul codului ca avem de-a face cu Elpida Hyper MGH-E si e bine ca avem aceasta informatie pentru ca radiatoarele nu pot fi date asa de usor jos in conditii de pastrare a integritatii chipurilor :).

.

.

Fiecare modul vine ambalat separat in cutia lui iar pe langa cele 3 module in pachet gasim si CMXAF2, ventilatorul dedicat racirii celor 3 module de memorie.

.

.

Suportul celor 2 ventilatoare de 60mm este fabricat exclusiv din aluminiu dand o impresie de soliditate. Dar cam atat despre prezentarea fizica, urmeaza sa vedem pe pagina urmatoare sistemul de test si sa dam drumul la robinetul cu rezultate.

.

Comentarii

2 comentarii la: Corsair Dominator GT 6GB 2000MHz CL8 – The red fury

  1. Fenomenale memoriile…eu mi-am luat recent 6GB DDR3 Kingston Hyper-X 1600 MHz. Ar merge un review si la astea ? ๐Ÿ˜€

  2. grigoras.ro a scris pe:

    detin un kit asemanator(CMT4GX3M2A2000C8)si o placa de baza asus rampage extreme ,Q9550 proc, sursa corsair de 750w sper sa pot folosi aceste combinati de latente si voltaje fara a praji nici una dintre componente.as dori sa aflu limita de voltaj al acestei serii de memorii?MULTUMESC ANTICIPAT

Lasa-ne un comentariu: