Corsair Dominator GTX6 2625MHz CL9 – Teste pe aer si LN2
.
Sistemul de test (LN2)
.
.
De aceasta data am folosit LN2 pentru a raci procesorul pentru a permita controller-ului de memorie sa urce frecventa memoriei peste bariera de 2666MHz. De asemenea, folosind LN2 la o temperatura de aproximativ -80 oC vom putea urca BCLK pana spre 250MHz, adica vom avea o frecventa posibila a memoriei de aproximativ 3000MHz (250MHz x 12); sa vedem acum si daca vom reusi sa ajungem acolo ! Tinand cont de temperatura la care va lucra memoria am putut observa o scalare cu voltajul aplicata pana la 1.9v.
.
Pregatiri pentru LN2
.
Tuburile pentru racire procesorului cu LN2 nu mai sunt demult un mister pentru voi, in schimb versiunile comerciale pentru racirea memoriilor au aparut recent pe piata. Una din primele implementari a fost Dominance Memory Cooler de la KingpinCooling, pe care il vom folosi si noi astazi. Acesta este fabricat din aluminiu si pentru moment este compatibil doar cu memoriile Corsair.
.
.
Pentru inceput am izolat placa de baza in dreptul memoriilor folosind guma plastica pentru a preveni scurtcircuitele cauzate de condens (tranzistoarele MOSFET de la alimentarea memoriilor au fost lasate neacoperite pentru ca acestea genereaza caldura). Apoi am indepartat radiatoarele originale Corsair si am aplicat pasta termoconductoare in locul lor.
Umplerea spatiului dintre memorii, dintre primul slot si tubul pentru CPU dar si intre al doilea slot si mufa ATX a fost realizata cu servetele pentru absorbtia umezelii. Singura problema a fost ca nu am avut suruburile originale pentru prinderea cooler-ului pe memorii, drept urmare am folosit o metoda “muncitoreasca” 🙂
.
.
Dupa zapada formata pe suprafata coolerului va puteti da seama ca pozele de mai sus sunt facute dupa terminarea sesiuni de teste. In ultima poze se poate observa si sonda de temperatura care am introdus-o printr-una din gaurile cooler-ului si ajunge pana in interiorul primului modul.
Comentarii
Foarte interesant articolul. Cred ca sunt cele mai populare memorii ram (cel putin seria dominator).
Imi pare rau ca fac off-topic aici, dar nu am gasit nimic de contact sau o rubrica pentru propuneri. Cred ca ar fi interesant sa ovorclock-ati niste procesoare vechi (gen alea second cu 40-50 euro). Ar fi interesant ce puteti scoate din ele. Nustiu daca mai este cineva care ar vrea sa vada asa ceva, dar mie chiar mi-ar place. 🙂
Succes in tot ce faceti. Va vizitez cu placere.
da foarte bun articolul si memoriile ram arata misto impachetate despachetate nu le stiu 😛
Aceste memorii sunt destinate în special utilizatorilor avansați. În prezent pentru nevoile unui utilizator obișnuit (Internet, Office, jocuri modeste), și vechile memorii sunt suficient de bune.
Părerea mea.
Memorii foarte bune la un pret destul de bun , merita incercate.
interesante sunt aceaste memorii, as dori sa stiu si eu un cam cat ar costa aceste memorii?
interesant articol.multam
Interesant articolul 🙂 pacat ca eu am ramas tot la ddr 2 :((
o dau si eu putin in offtopic sper sa nu fiu penalizat pt asta, sustin commentul lui Alex de mai sus, o rubrica de propuneri nu ar strica, eu am un procesor intel de 3.06 HT, cumparat acum vreo 5 ani si ceva chiar, aproape 6 ani, de cand a aparut, vreau sa-i fac un overclocking si sa imi mearga bine pana cand va ‘crapa’ de tot dintr-o data :))
Le ce pret ajung acestea? Aveti idee?
Pingback: Corsair Dominator GTX6 2625MHz CL9 – Teste pe aer si LN2
Pingback: NEWS - Memorii - Page 5 - My Garage
Cele mai recente stiri
CES 2025 – Lenovo
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – MSI
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ASUS
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ADATA & XPG
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – Endorfy
Scris in 9 January, 2025.
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube