Review – Kingston FURY Renegade RGB 32GB DDR5 8000MHz C38

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 13 November, 2023.

Gelid IceROCK RAM Cooler

 

Cu o greutate de doar 60 grame si cu compatibilitate extinsa (DDR3 / DDR4 / DDR5), Gelid IceROCK este un radiator pentru memorii fabricat integrat din aluminiu. Dupa cum se poate vedea si in pozele de mai jos, grosimea sa este suficienta pentru a permite preluarea si disiparea caldurii asa cum se cuvine.

La un pret de aproximativ 50 lei / modul, Gelid IceROCK poate fi achizitionat in doua variante de culoare: negru sau argintiu. In pachet gasim o surubelnita pentru montaj precum si toate pad-urile termice impreuna cu distantierele necesare atat pentru module single-sided cat si double sided, chiar si cele low-profile. Sa nu uitam totusi ca pad-urile termice Gelid sunt printre cele mai performante de pe piata, prin urmare ar trebui sa inregistram o scadere a temperaturii chiar si doar prin schimbarea padului termic.

Pentru a testa eficienta radiatoarelor am rulat MemTest Pro pana la o incarcare de 125% folosind frecventa de 8000MHz CL34 la o tensiune de alimentare de 1.6v. Pe platforma nu a fost montat nici un ventilator suplimentar, prin urmare peste radiatoarele de pe memorii nu adia nimic iar temperatura maxima atinsa cu radiatoarele din fabrica pentru Kingston FURY Renegade RGB 32GB DDR5 8000MHz C38 (masurata cu HWiNFO64) a fost de putin peste 71 oC. Toasty!

Mai departe am inlaturat radiatoarele montate de fabrica, am curatat bine modulul si am montat Gelid IceROCK conform manualului. Folosind acelasi setari ca mai devreme, IceROCK a inregistrat o temperatura maxima de 67 oC ceea ce inseamna o diferenta de 4 oC. Odata cu amplasarea ansamblului intr-un scenariu in care este implicat un airflow (oricat de mic) nu vom mai avea asemenea temperaturi ridicate iar diferenta intre cele 2 solutii de racire cel mai probabil se va mari pentru ca Gelid IceROCK preia mai bine caldura iar masa radiatorului este mult mai mare. Dezavantajul evident este ca vom pierde iluminarea ARGB care va ramane ascunsa sub radiator, dar nu le putem avea pe toate nu-i asa? 🙂

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: