Review – KIOXIA Exceria Plus G3

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 2 February, 2024.

KIOXIA Exceria Plus G3

 
Au trecut aproape 13 ani de cand testam pentru prima oara un SSD OCZ, 10 ani de cand acestia au intrat sub umbrela Toshiba, respectiv 5 ani de cand Toshiba Memory Holdings Corporation isi schimba denumirea in Kioxia Memory Holdings Corporation. Iar in toti acesti ani, am testat 9 SSD-uri OCZ, 3 SSD-uri Toshiba si 2 SSD-uri Kioxia, modelul despre care discutam astazi fiind al treilea SSD Kioxia care ajunge pe masa noastra de teste.

Pentru ca nu discutam doar despre unul dintre cei mai importanti producatori de SSD-uri, fie sub brand propriu sau pentru parteneri (Western Digital de exemplu), dar si despre o companie care a inventat pana la urma memoria flash (Fujio Masuoka – Toshiba), in urma cu aproape 44 de ani, achizitionand in urma cu 10 ani unul dintre cei mai entuziasti promotori ai SSD-urilor, mai precis OCZ.

Drept urmare, fiecare intalnire cu un SSD Kioxia este una interesanta, iar daca ultima data discutam despre un SSD din seria Exceria Pro, adica gama de varf, astazi a venit momentul sa discutam despre un SSD ceva mai accesibil, din gama Exceria Plus. Pentru ca piata SSD-urilor a cunoscut progrese impresionante in ultimii 10 ani, iar performantele de care sunt capabile cele mai recente modele PCI-E 5.0 depasesc poate nevoile multor consumatori, acestea venind de asemenea si cu un pret pe masura.

Pe de alta parte, desi viteza este importanta, de la un anumit nivel in sus beneficiul adus consumatorului casnic este mai putin palpabil, capacitatea de stocare si fiabilitatea fiind uneori mai importante. Pentru ca, nu-i asa, cati dintre voi pot spune ca vad diferenta intre a utiliza un SSD de 5000 MB/s si un SSD de 10000 MB/s? Pe de alta parte, diferenta dintre 500GB, 1TB si 2TB este destul de clara, iar fiabilitatea este cruciala in cazul oricarei solutii de stocare.

Si chiar daca folosim un SSD ultra-rapid pentru sistemul de operare, parca nu ne-ar deranja sa tinem libraria de jocuri, de exemplu, pe un SSD de 2 sau 4TB, mai ales daca acesta nu mai are un pret prohibitiv, nu-i asa? Intra in scena KIOXIA Exceria Plus G3, un SSD gandit exact pentru acest tip de utilizare.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: