Review – Samsung 970 PRO NVMe 512GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 22 September, 2018.

Concluzii

 
La un pret de 1000lei, Samsung 970 Pro 512GB este cel mai rapid SSD NVMe de pe piata consumer, fiind depasit doar de fratele sau mai mare de 1TB. Desi are pozitia de lider de piata asigurata, Samsung continua in fiecare an sa rafineze gama de SSD-uri NVMe destinate entuziastilor. Gama 970 Pro / EVO este de altfel o rafinare a vechilor 960 Pro / EVO, aducand sporuri de performanta precum si o garantie marita la scriere (TBW). Headspreader-ul care echipeaza noul controller Phoenix ajuta la disiparea caldurii, insa pentru performanta maxima va recomand folosirea unui radiator suplimentar, majoritatea placilor de baza high-end fiind de altfel dotate cu asa ceva.

Desi nu reprezinta subiectul articolului de astazi, nu am putut sa nu remarc pretul competitiv cu care vine fratele mai mic al lui 970 Pro, pe numele sau 970 EVO. Varianta de 250GB poate fi gasita in magazine la un pret de sub 450lei, iar performanta este doar usor mai mica. Rezistenta ceva mai mica la scrieri a memoriei TLC din 970 EVO nu este o problema pentru utilizarea casnica, insa pentru aplicatii profesionale / workstation 970 Pro ar trebui sa fie alegerea implicita, pentru a fi siguri ca nu depasim cifrele garantate de Samsung.

Per total pot spune ca seria 970 de SSD-uri a celor de la Samsung reprezinta rafinarea unui produs deja de top, trecerea la procesul pe 64 nivele in cazul memoriei V-NAND permitandu-le obtinerea unui pret mai mic in conditiile unei performante mai ridicate.
 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Samsung 970 PRO NVMe 512GB

  1. Artanis a scris pe:

    Ar fi fost interesant sa vedem niste cifre cu temperaturile in load…

Lasa-ne un comentariu: