Review – Samsung SSD 750 EVO 250GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 30 September, 2016.

Samsung SSD 750 EVO 250GB

 

In momentul de fata Samsung domina piata mainstream si high-end atat in ceea ce priveste SSD-urile SATA dar si cele NVMe. Ce-i lipsea producatorului corean era o linie de SSD-uri destinata segmentului entry-level si aceasta a venit sub forma lui SSD 750 EVO, acesta fiind candidatul perfect pentru cei ce isi doresc un SSD SATA Samsung dar bugetul nu le permite sa cumpere un 850 EVO.

Pentru a putea atinge acest nivel scazut de pret, Samsung nu au folosit pentru acest model memorie V-NAND precum in cazul 850 EVO / Pro, ci memorie TLC planara pe 16nm, o tehnologie mai simpla si mai accesibila. Fata de ceilalti producatori ce utilizeaza acelasi tip de memorie pe litografie 15/16nm, Samsung a capatat in urma problemelor repetate ale lui 840 EVO avantajul unui firmware cat si a unei tehnologii de fabricatie TLC imbunatatite.

Incercand sa repare (prin doua update-uri de firmware si un utilitar) problemele de voltage drift intalnite de memoria TLC pe 19nm folosita de 840 EVO, Samsung a inteles problemele memoriei planare TLC rezolvand in mare masura problemele de performanta ce apar in timp. Prin urmare nu trebuie sa ne facem probleme in ceea ce priveste performanta si fiabilitatea in timp a lui 750 EVO, controller-ul MGX cu doua nuclee (acelasi ca si modelele de 120GB / 250GB ale 850 EVO) impreuna cu bufferul SLC si firmware-ul imbunatatit ar trebui sa ne faca sa dormim linistiti noaptea.

 

5

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Samsung SSD 750 EVO 250GB

Lasa-ne un comentariu: