ASRock X99 Taichi – Prezentare

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 7 September, 2016.

 

6

 

Pe panoul I/O gasim 8 porturi USB dintre care 3 sunt versiunea 2.0, 3 sunt versiunea 3.0 in timp ce 2 sunt versiunea 3.1 (dintre care unul versiunea Type-C), 2 porturi Gigabit LAN (Intel i218V si i211AT cu posibilitate de Teaming) precum si conexiunile audio corespunzatoare (5 jack-uri stereo, o iesire optica TOSLink). Apreciez faptul ca s-a pastrat si la acest model un port combo PS/2, util atunci cand sistemul de operare nu recunoaste mouse-ul si tastatura sau cand nu ne putem desparti de perifericul nostru preferat ce foloseste acest port. Fiind un model ce vine si cu placa de retea WiFi 802.11ac integrata, avem pe panoul I/O si 2 conectori pentru antenele necesare.

VRM-ul este alimentat dintr-o mufa EPS 8-pini, acesta fiind pregatit pentru procesoarele compatibile cu platforma X99, adica Haswell-E si Broadwell-E, daca nu abuzam cu tensiunea de alimentare si frecventa de rulare. Dand jos radiatoarele ca sa analizam mai indeaproape etajul de alimentare pentru procesor, realizam faptul ca acestea sunt construite exclusiv din aluminiu si sunt fixate de PCB prin suruburi.

VRM-ul este construit din 12 faze, mai exact 6 faze fizice cu controller Intersil ISL6379, multiplicate prin dublori de faza ISL6611A. Soliditatea etajului de alimentare este data de integratele cu dublu MOSFET Fairchild PowerTrench FDMS3668S si bobinele verticale ce suporta un curent maxim de 60A. Filtrarea tensiunii procesorului este realizata de catre condensatori solizi polimerici de la Nichicon, cu ESR mic si fiabilitate mare in timp (12.000 ore). Etajele de alimentare al memoriilor DDR4 este alcatuit din cate 2 faze care folosesc aceleasi integrate PowerTrench numai ca bobinele sunt de putere ceva mai mica.

 

10

14

 

Comentarii

5 comentarii la: ASRock X99 Taichi – Prezentare

  1. Mihai a scris pe:

    Arata bine placa. Review-ul este ok. E util sa se prezinte BIOS-ul placii si eventual o masurare a timpului de POST. Sunt diferente mari de POST intre modele, chiar si de 5-10sec.

  2. “[…]In primul rand placa de retea WiFi 802.11ac este doar single-band […]”.
    Nu cunosc dotarile placii de baza dar ai scris ca placa WiFi are standard 802.11ac, daca are acest standard atunci e dual band: 2.4Ghz si 5Ghz!
    Frumos review dar trebuie efectuate si teste pentru a ne putea face o idee, nu doar analizand placa pur estetic sau din punct de vedere al dotarilor, altfel e doar reclama mascata!

  3. Monstru a scris pe:

    Dinnobolique – ai observat ca se numeste prezentare, nu review. Si ca analizam dotarile, nu performanta…

  4. @dinnobolique: 802.11ac utilizează exclusiv banda de 5 GHz

  5. alex a scris pe:

    voia sa zica ca nu e 1×1 adica fara MIMO … nu ca e sigle band.

    adica viteza maxima va fi 433 Mbs nu 433×2 = 867Mbs cat are un 2x2AC (adica intel Ac7260)

    placa de retea din ce am inteles o poti schimba cu una cu 2×2 daca vrei

Lasa-ne un comentariu: