ECS Z77H2-A2X Golden Board – Preview

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 10 April, 2012.


Asa cum va promiteam in incheierea ultimei prezentari Z77 realizate pe 1 Aprilie, astazi am revenit asupra subiectului Z77 cu placa de baza mai speciala, daca nu prin dotari sau constructie (unde se ridica la nivelul oricarui alt produs respectabil) macar prin design-ul neobisnuit, si care din pacate pe noi ne duce cu gandul la categorii sociale nu tocmai agreeate. Da, noi nu ne tinem de glume de 1 Aprilie, chiar vorbim serios, asa ca astazi a venit momentul sa analizam ECS Z77H2-A2X Golden Board, sau cum imi place mie sa o numesc, ECS Z77 Bling Bling Edition.

Logic, atunci cand vedem prima oara o placa de baza cu ambalaj auriu, heatsink-uri aurite, bobine si condensatori auriti, ba chiar si back-panel aurit, primul nostru instinct este sa facem misto, si va dati seama ca in cercul meu de cunoscuti s-au auzit destule “fara numar mancati-as”, “esti frumoasa, stii de ce, si te cheama ecese”, “Z77 sa moara dujmanii mei edision” si altele asemenea. Da, putem face misto, si eu am facut, si sunt convins ca si voi puteti face misto zile intregi pe seama unei astfel de placi de baza.

Cand misto-urile se termina insa, trebuie sa analizam si factorii obiectivi, dotarile si constructia, factori care nu tin de gusturi si legat de care cei de la ECS nu prea ne mai dau motive sa facem misto. Da, pentru cultura noastra, placa de baza aurie rezoneaza profund cu un nivel de manelism rar intalnit, dar asta nu inseamna ca dincolo de design nu avem de-a face cu o placa de baza solida, dotata corespunzator, dornica sa fie pusa la treaba de entuziasti.

Daca puteti trece peste impresia initiala, s-ar putea sa aveti o surpriza. Eu personal am avut, pentru ca nu ma asteptam la prea multe de la ceva ce imi aminteste de Phaetonul chinezesc. Ei bine dragilor, in cazul de fata avem mai degraba de-a face cu un BMW 535d, vopsit intr-o culoare discutabila. O sa razi de el cand il vezi pe sosea, dar o sa il vezi preponderent din spate…

 

Comentarii

4 comentarii la: ECS Z77H2-A2X Golden Board – Preview

  1. Cosmin a scris pe:

    Dragut de tot ce este aici,arata bine din orice punct de vedere…caut o placa de baza BUNA,socket 2011,Z77 dar care sa aibe obligatoriu minim un port FIREWARE si sa fie pt viitoarele procesoare IVY BRIDGE…se poate o recomandare din partea dumneavoastra? Multumesc!

  2. AAA a scris pe:

    Se potriveste perfect cu memorii SUPERTALENT.

  3. Neophitus a scris pe:

    Cosmine, nimeni nu iti va putea recomanda o placa pe 2011 cu Z77, pentru ca 2011 e seria Extreme si acolo doar X79 se foloseste. Este exact ca la 1366, care a avut doar X58.

  4. Mai, cred ca in civilizatia occidentala a nerzilor obsedati de Dungeons & Dragons, auriul de pe placa asta are cu totul alte conotatii :))

Lasa-ne un comentariu: