MSI X99A MPower Review

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 11 December, 2015.

MSI X99A MPower

 

Anul viitor Intel va lansa pe piata noua generatie de procesoare desktop destinate platformei HEDT dedicate entuziastilor, Broadwell-E. Aceasta va fi compatibila cu placile de baza actuale bazate pe PCH-ul Intel X99 si socket-ul LGA2011-V3, lucru prielnic pentru lansarea pe piata a unor modele noi. Placa de baza testata astazi, MSI X99A MPower, este o aditie recenta in gama de placi de baza MSI X99, aducand conectivitatea USB 3.1 in plus fata de modelul ce il precede (X99S MPower).

Daca in ceea ce priveste placile video, MSI a lansat mai mereu modele reusite prin seriile Lightning, Hawk si mai nou Gaming nu acelasi lucru se poate spune si despre placile de baza. Punctul de cotitura pentru MSI a fost in 2013 odata cu lansarea primului model din gama MPower (Z77), culminand insa cu implementarile MPower si XPower pentru PCH-urile X99 si Z170 ce concureaza cu succes modelele celorlalti producatori.

Seria a fost gandita de la inceput ca fiind pentru cei care isi doresc o placa de baza pentru a experimenta overclocking-ul avand dotarile reduse la un nivel minim, iar pentru cei care isi doresc o placa fara compromisuri avem – bineinteles – fratele mai mare numit XPower. Eu unul sunt curios cum se comporta placa avand in vedere ca s-a lucrat foarte mult la BIOS, insa un lucru care poate umbri experienta este nedotarea placii cu OC Socket. Fiind o placa de baza destinata overclocking-ul consider ca acesta ar fi trebuit sa fie o dotare implicita, in special pentru overclocking-ul memoriei si a uncore-ului. Pentru cei interesati fratele mai mare X99A XPower AC are OC Socket, dar vom vedea la capitolul de teste daca si cat afecteaza acest lucru performanta.

 

_MG_7276

 

Comentarii

Un comentariu la: MSI X99A MPower Review

  1. Deja incepe sa arate ca navele spatiale. Cred ca se poate si mai mult

Lasa-ne un comentariu: