Prezentare – AORUS Z370 Ultra Gaming WiFi

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 14 March, 2018.

AORUS Z370 Ultra Gaming WiFi

 
Procesoarele din familia Coffee Lake s-au lansat deja de aproximativ jumatate de an si probabil ca multi dintre voi utilizeaza un astfel de procesor in acest moment. Am avut onoarea sa fim primul site din lume care a publicat review-ul de lansare pentru Intel Core i7 8700K si Intel Core i5 8600K, review de care s-au bucurat chiar si cititorii din alte tari. Cu toate acestea, pana in momentul de fata nu am analizat decat 3 modele de placi de baza din familia Z370, mai precis AORUS Z370 Gaming 7, AORUS Z370 Ultra Gaming si MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC.

Motivele care au stat la baza lipsei articolelor dedicate noii platformei Intel mainstream sunt variate, cel mai important fiind faptul ca am avut de-a face cu o lansare atipica. Astfel, in acest caz cei de la Intel au lansat un singur chipset (Z370) si un numar redus de procesoare (6), urmand ca chipset-urile din seriile B si H, respectiv un nou val de procesoare, sa isi faca aparitia la inceputul lunii Aprilie. Pana atunci, oferta producatorilor a fost limitata, prin comparatie cu ceea ce puteam vedea in anii trecuti.

Chiar si asa, unii producatori nu au stat cu mainile in san si in asteptarea noilor modele au imbunatatit unele dintre modelele lansate cu 6 luni in urma. Este si cazul celor de la GIGABYTE, care au lansat de curand doua versiuni imbunanatite ale modelului AORUS Z370 Ultra Gaming.

Imbunatatirile au fost efectuate la capitolul etaj de alimentare, pe baza noii platforme fiind lansate doua modele, mai precis AORUS Z370 Ultra Gaming 2.0 si AORUS Z370 Ultra Gaming WiFi. Acestea sunt bazate pe acelasi PCB imbunatatit, derivat din modelul initial Ultra Gaming, diferenta intre ele fiind data de prezenta conexiunii WiFi in cazul celui de-al doilea model.

 

Comentarii

5 comentarii la: Prezentare – AORUS Z370 Ultra Gaming WiFi

 1. Alexandru a scris pe:

  “atunci inceputul lunii Aprilie va aduce vesti bune pentru voi” .

  Apare Cannon/Ice Lake in aprilie? 10nm+ ? 😀
  In prezent are rost să cumperi un procesor non-k Coffee Lake cu o placa de baza Z370? Chipset B,H pentru coffee non-k nu exista :).

 2. Monstru Post author a scris pe:

  “Chipset B,H pentru coffee non-k nu exista”

  Aha….si ce crezi tu ca se lanseaza la inceputul lui Aprilie?…
   

 3. Paul a scris pe:

  Cei de la Intel au fost putin parsivi cu procesoarele coffe-lake. Au oferit 2 nuclee in plus cam pt acelasi pret cu proc Kabi dar au muls putin lumea de bani oferind doar chipsetul de top pt placile de baza.
  Practic pt un sistem casual gaming cu un i5 8400 ar fi ok si o placa cu chipset din seria H.

 4. Amfetamina a scris pe:

  Poate o sa scada putin preturile la placile de baza din seria Z, odata cu aparitia celor din seriile b si h .

 5. Doru a scris pe:

  Intel si parsivenia sunt sinonime de multi ani incoace. Am facut prostia sa fac upgrade de la un 3770k la un 7700k, pentru ca in cele din urma sa ma intreb de ce am facut-o totusi. Pentru cateva procente castigate la performanta doar din cresterea frecventei si ptr un slot M2 pe placa de baza? Asta este feliuta de performanta oferita de Intel in vreo 4 ani cat despart cele doua procesoare. Mi-am asumat prostia si banii pierduti insa cu siguranta nu voi mai repeta greseala.Si daca nu era AMD povestea continua probabil inca vreo cativa ani.

Lasa-ne un comentariu: