Review – Biostar Z790 Valkyrie

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 21 March, 2023.

Biostar Z790 Valkyrie

 
Continuam seria placilor de baza Z790 testate cu un model de top de la Biostar. Este vorba de Biostar Valkyrie Z790 – poate va amintiti faptul ca am testat si placa echivalenta destinata platformei AMD AM5 acum ceva timp, respectiv Biostar X670E Valkyrie. Este bine ca avem oportunitatea de a vedea cum se comporta si o placa de baza Z790 de la un producator mai putin intalnit pe piata din Romania, asa cum am vazut si zilele trecute in cazul lui NZXT N7 Z790.

Ideologia celor de la Biostar pentru modelul lor de top, Valkyrie, este simpla – nu facem nici un compromis asupra aspectelor importante care pot periclita fiabilitatea in timp (VRM, alegerea componentelor) insa taiem dotarile aditionale care pot creste artificial pretul placii de baza. Eu sunt de acord cu aceasta abordare, mai putin cu neincluderea placii Wi-Fi, pe care o vad necesara pentru orice placa de baza de la mainstream in sus. Bine, o putem achizitiona din magazinele online, insa asta presupune timp si un efort care nu este necesar de exemplu in cazul altor modele echivalente.

Cu un VRM echipat cu un total de 21 faze si intesat de tantali pe partea de filtrare a tensiunii de 12V (cum numai pe placile cu pretentii vedem), pot spune ca Z790 Valkyrie nu arata rau deloc. Nu mi-ar fi frica sa montez un Core i9 13900KS, cum este cazul unor modele mai accesibile. VRM-ul facut cu simt de raspundere este dublat si de un suport extins pe partea de overclocking a memoriilor DDR5, placa de baza suportand frecvente de peste 7200MHz. Bineinteles, vom testa acest lucru in practica asa cum v-am obisnuit dealtfel in cele mai recente review-uri ale placilor de baza.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: