Review – NZXT N7 Z790

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 17 March, 2023.

NZXT N7 Z790

 
Decizia celor de la NZXT din urma cu 5 ani de a intra pe piata placilor de baza a fost una curajoasa din punctul meu de vedere, insa de bun augur, pentru ca fiecare generatie lansata se bucura de succes. Pe de alta parte, curajul de a gandi diferit este una dintre trasaturile care au transformat NZXT intr-o companie cu un numar considerabil de fani fideli, carcasele si sistemele de racire de tip AIO numarandu-se printre cele mai apreciate componente produse de compania americana.

Simplitatea este caracteristica definitorie a brandului american, iar placile de baza nu fac nici ele nota discordanta, modelele regasindu-se in varianta alba sau neagra. Masca in culoarea aleasa acopera aproape in totalitate PCB-ul, singurele insemne pe care le putem vedea fiind logo-ul NZXT amplasat in doua locuri alese strategic. De mentionat aici faptul ca placile de baza NZXT nu au iluminare RGB on-board insa regasim mai multe headere, atat proprietare NZXT cat si standard ARGB 5V, pentru conectarea diferitelor dispozitive externe cu suport RGB.

Daca modelul anterior bazat pe PCH-ul Z690 a venit in doua arome: N5 si N7, de data aceasta NZXT a hotarat (cel putin pentru moment) lansarea pe piata a unui singur model bazat pe cel mai recent PCH Intel: Z790. Acesta se numeste NZXT N7 Z790 si este subiectul articolului nostru de astazi. Asa cum stiati deja, NZXT nu au facilitati proprii de productie, prin urmare placa de baza este produsa in fabricile ASRock insa personalizata atat la nivel de hardware, cat si la nivel de BIOS, dupa specificatiile companiei americane. Avem la dispozitie majoritatea dotarilor cu care ne-am obisnuit in cazul placilor mainstream bazate pe PCH-ul Z790, VRM cu 16+1+2 faze DrMOS, conectivitatea Wi-Fi 6E si 2.5G LAN, suport DDR5 6000MHz+ precum si compatibilitatea perfecta cu software-ul CAM dezvoltat in-house. Haideti mai departe ca suntem tare curiosi cum se comporta N7 Z790 in testele noastre.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: