Review – X870E AORUS Master

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 30 September, 2024.

Concluzii

 

Desi chipset-ul in sine nu aduce nimic in plus fata de vechea generatie, X870E AORUS Master aduce un salt semnificativ fata de modelul anterior X670E AORUS Master, incorporand cele mai recente tehnologii precum si optimizari pentru overclocking si stabilitate. Prezenta celor 2 porturi USB 4 cu suport DisplayPort, conexiunea LAN de 5 Gigabit si conectivitatea Wi-Fi 7 asigura o flexibilitate superioara si viteze ridicate atat pentru transferuri locale cat si prin retea, o diferenta clara fata de generatia precedenta.

Experienta in BIOS a fost semnificativ imbunatatita fata de primele versiuni aparute dupa lansarea arhitecturii Zen 5, facand posibila o experienta fluida si extrem de placuta in overclocking. In testele noastre, am atins o frecventa de 5.5GHz pe un Ryzen 9 9900X la o tensiune de 1.26v, oferind o performanta net imbunatatita cu o stabilitate excelenta. Memoriile au reusit sa atinga o frecventa de 8200MHz cu CL38, surprinzator pentru o placa de baza cu 4 DIMM-uri de 8200MHz, demonstrand optimizarile atat hardware, cat si la nivel de BIOS comparativ cu generatia anterioara.

In plus, sistemele de racire au fost optimizate atat pentru VRM, cat si pentru SSD-urile PCI-E 5.0, pentru a mentine temperaturile sub control in sarcini intense, oferind o solutie de racire eficienta care poate asigura fiabilitatea pe termen lung. Toate aceste aspecte fac din X870E AORUS Master o alegere excelenta pentru utilizatorii care cauta performanta, stabilitate, dar si cele mai noi tehnologii pe o platforma AMD. Momentan nu avem informatii despre pretul de comercializare, insa cel mai probabil vom sti mai multe atunci cand placile de baza cu chipset X870E / X870 vor fi lansate pe piata, la finalul lunii.

 

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – X870E AORUS Master

  1. Bugsy004 a scris pe:

    Salutare!
    Interesante placile de baza cu chipsetul x870E, doar ca au ceva limitari la PCIe lane-uri. La X870E Aorus Master poti folosi doar doua sloturi M.2 fara sa afectezi slotul PCIe x16, aferent placii video. Totodata observ o limitare cam mare la porturile SATA, doar 4 (patru). In schimb pe partea de porturi USB da, foarte generoasa, USB 4, USB 3.2 gen 2×2, USB 3.2 gen 2…
    In schimb Asus cu Crosshair X870e Hero permite 3 sloturi M.2 si 4 porturi SATA fara a influenta slotul PCIe x16 principal. Al doilea slot PCIe x16 fiind liber, nefolosit.

    Pe partea de Intel, sk1700, Gigabyte ofera, cu Z790 Aorus Elite AX, 4 sloturi M.2, 6 porturi SATA si doua sloturi PCIe x4 (care ruleaza la x2 in cazul in care sunt ambele folosite. In cazul in care sunt populate toate sloturile M.2 se dezactiveaza doua porturi SATA, raman 4 x SATA disponibile (4xM.2 si 4xSATA).

    Multumim pentru review.
    La multi ani cu sanatate Lab501! 😀

  2. Silviu a scris pe:

    Ma asteptam sa vina cu ceva mai multe bunatati chipsetul X870.

  3. MMX a scris pe:

    Tocmai ce am cumparat-o de la ITDirect cu putin sub 3000 de lei.
    Acum astept CPU si memoriile 😀

Lasa-ne un comentariu: