AMD Radeon VII – Part II – Performanta

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 7 February, 2019.

AMD Radeon VII

 
Buna ziua si bine v-am gasit dragilor. Sper ca pana acum ati citit deja prezentarea lui AMD Radeon VII – dovada vie ca o arhitectura bine gandita poate scala cu procesul de fabricatie chiar si la 7 ani de la lansare. Dovada, desigur, o vom avea astazi, pana acum am discutat despre istoria ahitecturii GCN, semnificatia ascunsa a cifrei 7, respectiv modul in care arata Vega in hainute argintii.

Asa cum ati vazut deja, AMD Radeon VII arata foarte bine – nu stiu de ce, dar in general aluminiul este un material pe placul pasionatilor de PC-uri. Si pe langa aspect, are si o serie de avantaje, cum ar fi procesul de fabricatie pe 7nm, care le-a permis celor de la AMD sa echipeze AMD Radeon VII cu 16GB memorie HBM2, dar si sa creasca frecventa nucleului grafic, acesta atingand acum pana la 1800MHz in sarcina, in timp ce memoria este tactata la 1000 MHz.

Avem practic de-a face cu o serie de avantaje serioase fata de prima implementare Vega, iar acest lucru ar trebui sa se vada si in jocuri. Desigur, astazi, in momentul in care NDA-ul se va ridica si internetul va fi asaltat de review-uri pentru AMD Radeon VII, veti putea citi o serie intreaga de analize legate de importanta cantitatii de memorie, de teste in aplicatii dedicate profesionistilor, s.a.m.d.

Daca va intereseaza aceste subiecte, vor exista cu siguranta cateva zeci de site-uri care le-au tratat, AMD punand de altfel accent pe aceste aspecte in conferinta de lansare. Totusi, pe noi ne intereseaza mai mult performanta practica, in suita noastra de teste, pentru ca, daca veti achizitiona o asemenea placa grafica o veti face in primul rand pentru jocuri, iar curiozitatea voastra cred ca este legata de cum se compara AMD Radeon VII cu batrana Vega 64, dar si cu vedetele inceputului de an, iubitele (sau hulitele, dupa caz) RTX 2080 si RTX 2080 Ti.

Drept urmare, haideti sa nu mai pierdem timpul si sa vedem ce rezultate a obtinut AMD Radeon VII in suita noastra de teste, conform metodologiei binecunoscute LAB501. Sa trecem la treaba!

 

Comentarii

8 comentarii la: AMD Radeon VII – Part II – Performanta

  1. liviuttn a scris pe:

    Vorbesti de placa asta video de parca ar fi de tot rasul!

  2. Monstru Post author a scris pe:

    De ce spui asta? Mie imi place, mult mai mult decat Vega oricum.

  3. Romania Haidu a scris pe:

    Pai e de tot rasul placa (la banii astia 4200 RON)… dupa 2 ani de zile sa egalezi performanta nvidia e jenant. Sa treci pe 7 nano si sa-ti creasca temperatura si consumul oferind doar atat, e jenant, sa anunti disponibilitatea placilor in data de 7 feb si sa nu ai o placa pe raft, din nou jenant…etc..

  4. krrrrr a scris pe:

    Nvidia are un buget dublu fata de AMD. Și faptul ca pentru ei GPU nu e prioritate…. se vede

  5. Stefan a scris pe:

    La vreo 2000-2500 lei pret la raft placa asta avea sens.

  6. J. Nicoale a scris pe:

    Placa este interesanta, dar pretul este prea piperat.
    Daca ar avea 8 GB, pretul ar scadea semnificativ si automat ar fii mult mai interesanta placa.
    Dar asa doar pentru gaming nu e asa de interesanta.
    Driverele sunt la inceput si vor mai aduce imbunatatiri dar pretul strica tot.
    @liviuttn cred ca nu ai citit tot articolul
    @Romania Haidu aceeasi problema ca si @liviuttn, daca citeai vedeai ca au crescut si viteza procesorului, au adaugat inca 8 GB ram, deci de acolo avem cresterea de temperatura si consum (e logic).
    Felicitari pentru review.

  7. Stefanescu a scris pe:

    eu consider placa asta mai mult fiind o demonstratie a capabilitatilor lor. O placa pentru gaming nu a fost nuntata inainte de Navi. Am urmarit mult ce fac cei de la AMD si ziceau ca pe 2019 nu au planificate placi video pt gaming, asa am ajuns la vega64. 2 saptamani mai tarziu, hopaa… radeon VII…
    ceva gen, hai sa vedem, un fel de testare a productiei pe 7nm. Interesant va fi cu Navi.

  8. Andyy a scris pe:

    Da chiar si amd si nvidia nu mai scot placi dual gpu? Si dc?

Lasa-ne un comentariu: