Asus HD 7950 DirectCU II – Studiu de overclocking

Scris de: , in categoria: Placi video, in 6 March, 2012.

 

SISTEMUL DE RACIRE

 

Sistemul de racire desi pare foarte masiv la prima vedere, este deficitar ca si design, inclusiv suprafata de disipare fiind mica. Asus a facut din start o alegere nefericita atunci cand a ales arhitectura HDT pentru seria DirectCU II, acest lucru nefiind recomandabil nici macar in cazul in care die-ul este acoperit cu un IHS masiv. Nu ma intereseaza in acest articol daca sistemul de racire face fata in conditii de folosire obisnuita si nici de reducerile de costuri provenite de la folosirea acestei arhitecturi, aici totul este judecat dupa alte standarde.

Urma de TIM spune totul, adica daca tot au vrut sa faca economie folosind o baza HDT, puteau foarte bine sa foloseasca doar trei heatpipe-uri, ducand aceasta “economie” mai departe, pentru ca oricum doua heatpipe-uri sunt inutile. La parti bune amintesc de planeitatea buna a bazei HDT, asa cum puteti observa in analiza cu sublerul.

Sistemul de racire trebuia sa aiba baza solida, in acest fel eficienta crestea destul de mult, permitand dimensiuni mai mici cu cel putin aceeasi suprafata de disipare pe care o are acum, si care nu justifica marimea (in special latimea si grosimea) exagerata .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Asus HD 7950 DirectCU II – Studiu de overclocking

  1. DanutzuAC a scris pe:

    Ferlicitari Rami pentru articol.
    Chiar ma intrebam ce citesc in dimineata asta la cafea si la tine m-am gandit, la un studiu de OC. Dar nu sper ca am sa fiu servit asa prompt.

  2. Nu am reusit pana acum sa finalizez un overclocking la placa video de la laptopul meu….

  3. gladiator71 a scris pe:

    Felicitări !!!!
    Foarte frumos explicat şi motivat, până şi pentru un începător ca mine !!!
    Ca-n tot de-a una, rămân cu gura “apă” …………. adică, “mai vreau” ……. nu te opri !!!!!!!

  4. Dude, e impresionant ce faceti voi! Mereu raman tablou cand arunc o privire peste aceste studii de OC. E ceva atat de refreshing sa vezi toate componentele alea fortate sa lucreze la capacitate maxima, printre toate sistemele de racire si cablajele din jurul lor. Ahhhh, frumusetea hardware-ului!

Lasa-ne un comentariu: