GIGABYTE GTX 780 TI GHZ Edition & GIGABYTE GTX 780 GHZ Edition

Scris de: , in categoria: Placi video, in 13 January, 2014.

GHZ Edition

 

Buuuuna ziua LAB501 si bine v-am gasit in 2014 !!! V-ati odihnit cum trebuie de sarbatori? Ati pus burta la cale? Bun asa… pentru ca 2014 va fi un an cel putin la fel de tumultos precum 2013, iar lansarile si noutatile nu se vor lasa asteptate prea mult. Si daca tot discutam despre 2013, astazi m-am gandit ca nu ar strica sa va povestesc despre o serie noua de placi video, lansata anul trecut. As fi facut-o mai devreme dar sincer sa fiu nu am avut timp si dupa ce am terminat cu toate review-urile m-am lasat si eu purtat de valul sarbatorilor.

Este vorba evident despre seria GHz a celor de la GIGABYTE, o noua serie de placi video dedicata pasionatilor de… viteza. Cand principalul criteriu al unui produs este frecventa de baza mai mare de 1GHz pentru nucleul grafic nu poate fi vorba decat despre viteza. Iar cei de la GIGABYTE au lansat respectiva serie in forta, primele doua modele fiind GIGABYTE GTX 780 TI GHZ Edition si GIGABYTE GTX 780 GHZ Edition, adica doua bestii impinse la limita din punct de vedere al frecventei (1072 MHz, respectiv 1150 MHz).

Lansarea acestei serii este si putin ciudata, deoarece GIGABYTE aveau deja doua serii consacrate de produse, adica seria OC (pentru silentiozitate si performanta mai mare decat referinta) respectiv SOC, adica seria dedicata pasionatilor de overclocking. In acest context, din punctul meu de vedere seria GHz se adreseaza celor care doresc o performanta cat mai ridicata din fabrica, fara a fi insa pasionati in mod special de overclocking sau silentiozitate. Din acest motiv, in cazul articolului de fata am testat exact acest aspect, adica performanta. Sa vedem despre ce este vorba.

 
Intro

Comentarii

9 comentarii la: GIGABYTE GTX 780 TI GHZ Edition & GIGABYTE GTX 780 GHZ Edition

 1. Ciupearca a scris pe:

  chiar daca de obicei imi plac articolele lui Monstru si nu sunt eu mare cunoscator in ale pc-ului sau ale overcloking-ului tot vreau sa-i spun ca mi-ar fi placut sa vad in acest articol o sectiune in care aceste 2 placi video ar fi fost inca putin stoarse de putere (putin OC in plus sigur se poate face) si eram curios sa vad cat se mai poate face, voi nu???

 2. Radu a scris pe:

  Cred ca diferenta este de 900 de ron.

 3. magic a scris pe:

  Incep Sa cred ca placile video din aceste vremuri ies la Lumina ca orice autovehicul …doar putin lifting ,cativa cai putere in plus SI gata.as dori Sa citesc despre o noua placa video cu cel putin 30% Mai Buna decit 10%.multumim pentru efortul depus .

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Radu – 900 RON intre ce si ce?

  magic – asta putem spera sa vedem intre generatii, nicidecum intre implementari diferite ale acelorasi nuclee.

 5. “(GIGABYTE GTX 780 TI GHZ Edition costa 3224 RON in magazinele autohtone, in timp ce GIGABYTE GTX 780 GHZ Edition are un pret ceva mai uman, adica 2349 RON), adica avem de-a face cu o diferenta de 90 RON fata de referinta”

  Intr-adevar cred ca v-a scapat un 0 de la 90 RON

 6. Monstru Post author a scris pe:

  Mai copii…este vorba de diferenta dintre 780 Ti GHz si 780 Ti referinta (cu eticheta Gigabyte), respectiv 780GHz vs 780 referinta. Nu discut despre diferenta dintre 780 Ti si 780 🙂

 7. Vlad a scris pe:

  Sunt foarte tentat sa cumpar modelul non-TI al aceastei placi, insa am o mica ezitare. Mai precis as vrea sa stiu daca este mai buna decat R9 290 TRI-X OC de la AMD. Ma poate ajuta cineva? 🙂

 8. Vlad a scris pe:

  Nope. Ia AMD-ul.

 9. allin M. a scris pe:

  băi Monstrule…m-am săturat de arificiile ăstea de la Gigabyte Ghz si Windforce…păi tot aştept ca măcar pt Gigabyte 780 să apară variantele SOC si OC cu memorie dublă ca pe 680…care-i treaba?…mai apar aceste supermodele?…apropo un MSI 780 TI Gaming nu aveţi in plan să o revizuiţi in viitorul apropiat?…până in iunie?… Că stau in cumpănă ce să aleg intre Msi 780 ti gaming; palit jetstream(sau superjetstream dacă apare)
  780 ti si gigabyte 780 ti

Lasa-ne un comentariu: