Nvidia VR Funhouse + HTC Vive + GTX 1060
VR Funhouse
In general, HTC Vive poate fi utilizat impreuna cu placi grafice GTX 970 / AMD Radeon R9 280 sau mai sus, cerinta minima pentru procesor fiind Intel Core i5 4590, iar cantitatea minima de RAM 4GB. In practica, este recomandabil sa utilizam un PC cat mai puternic, pentru a putea sa ne bucuram de o experienta cat mai placuta.
Cerintele minime pentru Nvidia VR Funhouse sunt destul de simple – daca dorim sa ne jucam cu setari scazute de calitate putem utiliza un GTX 1060 (ceea ce am si facut). Daca dorim sa utilizam setariile medii pentru calitate trebuie sa utilizam minim un GTX 1080, iar daca vrem sa setam totul la maxim trebuie sa utilizam minim un GTX 1080 si inca o placa video puternica pentru PhysX (minim GTX 980Ti). Noi am testat mai intai cu un GTX 1060, apoi am adaugat un GTX 1070 in sistem si am utilizat 1060-ul pentru PhysX. Ne place sa experimentam…
Am instalat Nvidia VR Funhouse, am pus headset-ul pe cap, castile pe urechi, controller-ele in mana si am trecut in alta lume. O lume a carnavalului, in care fiecare mini joc este gandit pentru a pune in evidenta alte tehnologii. Am inceput in fata unui stand de carnaval, acoperit cu o cortina. In momentul in care aceasta se retrage observam ca avem la dispozitie mai multe farfurii, vaze si alte obiecte casabile pe care le putem ataca cu ajutorul unor mingi de fotbal, baseball, cu un ciocan de lemn ba chiar si cu o popica uriasa. Din punct de vedere tehnic, aici putem vedea in actiune Flex Cloth (cand se retrage cortina), PhysX Destruction (cand nimerim tinta si aceasta se sparge) precum si feedback-ul haptic pe care il avem in momentul in care apucam un obiect si lovim cu el.
In mini jocul Ballon Knight, avem la dispozitie doua sabii si din capatul tevilor care ne inconjoara apar baloane umplute cu confetii. In momentul in care spargem baloanele cu ajutorul sabiilor, fie perforandu-le cu varful fie lovindu-le puternic, acestea se sparg si suntem inconjurati de confetii, a caror traiectorie o putem schimba datorita tehnologiei Nvidia Flow. Partea interesanta este ca baloanele nu se sparg daca le atingem usor, fiind nevoie de forta sau de perforare cu varful sabiei.
In Fire Archer luam sageti din tolba, le aprindem si apoi tragem la tinta, scopul fiind nimerirea si incinerarea tintei. Si aici putem observa efectele tehnologiei Nvidia Flow, in reproducerea flacarilor, precum si feedback-ul pe care il avem cand pozitionam sageata in arc.
In Mole Boxing trebuie sa lovin cu putere niste papusi simpatice in momentul in care se apropie de noi. Momentul contactului este subliniat atat prin feedback-ul tactil si audio, cat si prin modul in care se comporta parul personajelor, datorita tehnologiei HairWorks. Putem chiar sa ii mangaiem pe cap pentru a observa acest lucru.
Clown Painter este un mici-joc putin… hmm… Ma rog. Ideea este ca avem la dispozitie doua pistoale umplute cu lichid cu ajutorul carora ochim gura clovnilor, umpland in acest fel baloane pana acestea se sparg. Aici am observat cel mai bine efectele Nvidia Flex, in modul in care fluidul verde interactioneaza cu obiectele din jur.
Ultimele doua jocuri sunt de altfel si preferatele mele, mai precis Shooting Gallery si Cannon Skeet. Aici realizam practic potentialul pe care jocurile VR il au, in momentul in care tinem in mana doua revolvere si impuscam farfurii, vaze si iepurasi de portelan. Vi se pare plictisitor sa trageti intr-o tinta statica? Nici o problema, in Cannon Skeet portelanurile sunt lansate spre noi si noi trebuie sa le lovim in aer…sau ne lovesc ele pe noi. SI aici vedem din plin la lucru PhysX Destruction.
Comentarii
Arati de parca esti un muscoi 🙂 (la general pt. cine.i poarta)
Se apropue gtx 1060 de 980 cat de cat?
Da si da…
Hai cu review-ul la 1060 Monstrule, nu ne mai fierbe.
Hai cu review.ul la 1060 🙂
Moamaaa ce scoruri pe Amazon:
https://www.amazon.com/Gigabyte-GeForce-Gaming-GV-N1060G1GAMING-6GD-Graphics/dp/B01IEA1IMQ/ref=sr_1_27?s=pc&ie=UTF8&qid=1468923980&sr=1-27&keywords=gtx+1060
Redusa de la 689 USD… yeah…right
Hai ba monstrulet, ce puii mei da-ne si noua amaratu ala de review la 1060, ca nu mori, ba ce natie de om (pardon monstru sau ce oi fi tu) 🙂
Ce vrajeala ai. (stiu ca cotesti mesaju, asa ca dute n puii mei) publica review ala.
Invatam si noi sa ne exprimam civilizat sau ajungem in spam? Ce zici?
monstru de ce nu scrii nimic de problemele pascal cu dpc latency?sau de faptul ca ani de zile ne au vandut un vsync pe jumatate defect cu lag imens sttuter si tearing iar cand in sfarsit lau reparat dar nu 100 % nici acum ne cer si 100 euro in plus.cum ar spune un celebru prezentator tv hai sictir nvidia.ps nu le mai luati atat apararea si mentionati si problemele aparute la fiecare generatie si nu numai
Pingback: Nvidia VR Funhouse + HTC Vive + GTX 1060 | Stiri IT & C
Cele mai recente stiri
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Computex 2024 – Sharkoon
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ASRock
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – EKWB
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – G.Skill
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ID-Cooling
Scris in 11 June, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube