ICT 2016 – GIGABYTE & Aorus

Scris de: , in categoria: Stiri, in 3 May, 2016.

GIGABYTE

 

GIGABYTE au fost prezenti in paginile noastre inca de la inceputuri, insa intotdeuna am tratat cu precadere placile de baza si placile video produse de catre compania taiwaneza. Ei bine, de aceasta data am acordat o atentie sporita notebook-urilor de gaming, cei de la GIGABYTE reimprospatand oferta anul acesta prin modelele comercializate sub brand-ul omonim, precum si prin gama high-end comercializata sub brand-ul Aorus.

Astfel, modelele din seriile GIGABYTE P3 si P5 adreseaza segmentul mainstream gaming, in timp ce seriile P3 si Aero 14 se adreseaza celor care doresc atat gaming cat si portabilitate, fiind vorba despre notebook-uri cu o grosime redusa (19.9mm in cazul lui Aero 14). Cea mai interesanta serie, din punctul nostru de vedere, este seria X de la Aorus, alcatuita din modelele Aorus X3, X5 si X7 (in functie de diagonala – 13, 15 si 17″). Desigur, fiecare model este disponibil in mai multe configuratii – de exemplu, modelul Aorus X7 Pro v5 este dotat cu un procesor Intel Core i7 6820HK si doua placi grafice Nvidia GeForce GTX 970M in SLI, in timp ce Aorus X7 DT este dotat cu o placa video Nvidia GeForce GTX 980 si poate fi comandat atat cu un procesor Intel Core i7 6820HK cat si cu un Intel Core i7 6700HQ.

Evident, bunatatile nu se opresc aici, Aorus X7 DT fiind dotat cu o solutie hardware pentru streaming, produsa de Aver Media, tehnologie Nvidia G-Sync, 3 conectori M.2 pentru SSD-uri si un lacas pentru un HDD de 2.5″, precum si cu tastatura care suporta pana la 30 de taste apasate simultan. Exista insa doua aspecte si mai interesante si ma refer aici la faptul ca seria Aorus X este produsa in totalitate in fabrica GIGABYTE din Nan Ping, dar mai ales la faptul ca discutam despre un notebook dotat cu GTX 980 si procesor Intel Core i7, cu o grosime de doar 25.4mm si o greutate de 3.2Kg!

Am avut ocazia sa testez in practica un exemplar Aorus X7 DT impreuna cu un kit VR HTC Vive si pot sa spun ca este destul de interesanta senzatia sa poti incerca realitatea virtuala pe un notebook, mai ales in conditiile in care acesta poate fi montat intr-un rucsac pentru a elimina cablurile de pe jos. De asemenea, am mai aflat o serie de informatii interesante, cum ar fi faptul ca in 2015 veniturile realizate la nivel global din gaming s-au ridicat la 90 de miliarde de dolari, dintre care 26 de miliarde au revenit categoriei eSports. Conform cifrelor prezentate de catre cei de la GIGABYTE, in momentul de fata in lume exista aproximativ 1.2 miliarde de PC gameri, iar anul trecut s-au vandut ~ 4 milioane de notebook-uri de gaming la nivel global.

 

Gigabyte-01

Gigabyte-02

Gigabyte-03

Gigabyte-04

Gigabyte-05

Gigabyte-06

Gigabyte-07

Gigabyte-08

Gigabyte-09

Gigabyte-10

Gigabyte-11

Gigabyte-12

Gigabyte-13

Gigabyte-14

Comentarii

Niciun comentariu la: ICT 2016 – GIGABYTE & Aorus

Lasa-ne un comentariu: