Review – EVGA GeForce GTX 980 Ti CLASSIFIED ACX 2.0+

Scris de: , in categoria: Placi video, in 14 October, 2015.

EVGA GeForce GTX 980 Ti CLASSIFIED

 
Demult, tare demult, pe cand puricele se potcovea cu 99 de ocale, oamenii foloseau telefoane cu tastatura si dolarul era mic si pricajit, existau cateva brand-uri orientate catre entuziasti. Nu, numele care va vin acum in minte nu aveau nici o legatura cu entuziastii pe atunci. Nici vorba… Daca spuneai atunci Asus, GIGABYTE sau MSI in fata unui overclocker riscai sa iti iei o scatoalca peste ochi. DFI si ABIT erau regii placilor de baza dedicate acelor putini initiati care erau dispusi sa isi incerce mana in BIOS-urile ticsite de dotari, iar EVGA era un nume magic, invaluit in mister, sinonim cu placi video exclusiviste, dedicate celor cu adevarat pasionati.

As minti daca as spune ca nu eram fascinati de placile video EVGA pe atunci. In fond, nu multe companii selectau chip-urile in functie de seria de produse pe care aveau sa fie folosite si nu multe companii colaborau cu overclockeri pe atunci. Prin urmare, si noi am cazut prada aurei de exclusivism care inconjura placile video EVGA si multa vreme am folosit, testat si overclockat placi video produse de acestia. Anii au trecut usor, iar numele grele din industrie si-au dat seama ce potential are fenomenul numit overclocking.

Si uite asa, nume care alta data erau considerate “persona non grata” in domeniul overclocking-ului au ajuns sa fie sinonime cu acest fenomen, ba chiar si cu azot lichid si recorduri. De la SuperOverclock-ul celor de la GIGABYTE si pana la Lightning-ul celor de la MSI sau Matrix-ul celor de la Asus, producatorii mari si-au indreptat atentia asupra entuziastilor si au ajuns sa domine si aceasta nisa a pietei.

Deoarece EVGA sunt o companie ceva mai mica, al carei focus este reprezentat in principal de piata americana, nici pe partea de sampling lucrurile nu au stat chiar roz in ultimii ani – ultimul produs EVGA caruia i-am facut review a fost P55 Classified 200, in timp ce ultima placa video EVGA testat de noi a fost un 8800GS. Prin urmare ati putea spune ca nu am mai pus de multa vreme mana pe un produs al americanilor. In aceste conditii, eram curiosi cum se compara in zilele noastre anticul brand dedicat entuziastilor cu implementarile specifice ale companiilor mari.

Si uite asa, puricele se dadu de trei ori peste cap, iar pe masa noastra de teste aparu un EVGA GeForce GTX 980 Ti CLASSIFIED ACX 2.0+ – o placa video high-end, dedicata atat overclockerilor, cat si gamerilor. Si spre deosebire de alte editii SF ale celor de la EVGA, care sunt disponibile in editie extrem de limitata pentru cei care au vazut unicornul roz la capatul curcubeului in Sahara, EVGA GeForce GTX 980 Ti CLASSIFIED ACX 2.0+ s-a produs in suficient de multe exemplare incat sa fie disponibila si in magazinele din tara noastra…

 
Intro

Comentarii

3 comentarii la: Review – EVGA GeForce GTX 980 Ti CLASSIFIED ACX 2.0+

  1. Danny a scris pe:

    “Nu in ultimul rand, in pachet mai gasim un poster, precum si o atentionare foarte importanta – in cazul in care intampinati probleme cu produsul, nu este necesar sa il duceti inapoi la magazin. Il puteti trimite direct celor de la EVGA pe perioada celor 3 ani de garantie pe care compania ii ofera.”
    Nu multumesc, am avut deja de-a face cu asta. Ca sa il trimiti la ei direct platesti transportul de curier si nu e ieftin deoarece politic EVGA necesita ca sa aiba si ceva servicii in plus ca de exemplu asigurare si alte rahaturi care iti dubleaza costul curierului. All in all sa trimit o placa EVGA care mi s-a stricat dupa 2.5 ani (deci inca era in garantia lor de producator) la ei in Germania (cel mai apropiat loc) m-a costat 300 RON, in conditiile in care aceeasi placa costa in magazin 1000 RON.
    Partea pozitiva e ca 5 zile mai tarziu am primit o alta in loc, fara nici o intrebare sau alte batai de cap, cu curierul direct la usa.
    Deci daca o cumperi de pe Amazon (cum am facut eu) ai surpriza sa te coste destul de bine inlocuirea. Asa ca prefer sa o iau de la noi, cu 10% mai scumpa dar daca isi da duhul in garantie macar nu ma costa decat 10 lei taxi.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Corect, dar permite-mi sa iti ofer un contra-exemplu:

    placa video high-end (~3000 RON) iesita din garantie aici, dar inca in garantie la ei (o inregistrasem pe site). Trimis cu posta in Germania – cost 75 RON. Primit intr-o saptamana high-end-ul din generatia urmatoare la usa…

  3. CalinTM a scris pe:

    Hai odata cu Classified si Lightning pi azot…

    Sa vedem daca o constructie de top ajuta la ceva, macar pe azot, ca pe aer daca nu prinzi un gpu bun, cam degeaba incerci spre 1600mhz.

Lasa-ne un comentariu: