REVIEW – MSI GeForce RTX 4080 GamingX Trio

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 21 December, 2022.

MSI GeForce RTX 4080 GamingX Trio

 

Vai, dar ce avem noi aici? Sa fie un nou RTX 4080 venit la teste? Asa se pare… pentru ca dupa ce NDA-ul a expirat si lansarea si-a urmat cursul firesc, acum a venit momentul sa primim implementarile custom de la principalii integratori. Iar unul dintre integratorii cu pricina este chiar MSI, care ne-au adus un MSI GeForce RTX 4080 GamingX Trio nou nout.

Desigur, in cazul unor placi grafice atat de monstruoase cum sunt cele din seria RTX 4000 de la Nvidia, nu vom vedea cine stie ce diferente de performanta intre implementari. Pe de alta parte, fiecare producator a incercat sa ofere un PCB cat mai bine pus la punct si un sistem de racire cat mai solid, drept urmare cel putin la capitolele temperaturi si nivel de zgomot avem de-a face cu un comportament diferit.

Mai ales ca in cazul de fata avem de-a face cu o placa grafica din seria GamingX Trio, echipata cu sistemul de racire TRI FROZR 3, ventilatoare TORX FAN 5.0, un backplate metalic si bobine de ultima generatie High-Efficiency Carbonyl Inductors (HCI). Interesant, nu-i asa? Ei bine, haideti sa vedem ce ii poate pielea.

 

Comentarii

4 comentarii la: REVIEW – MSI GeForce RTX 4080 GamingX Trio

 1. Costi a scris pe:

  Reviewori de 4080 reclama coil whine. Ne puteti spune daca cele trei placi mentionate au asa ceva?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Personal am testat MSI-ul si nu am intampinat astfel de probleme, poate ne spune Matei cum s-au comportat Founders Edition si GIGABYTE.

  Totusi, problema la coil noise nu este atat producatorul, de obicei, ci mai degraba exemplarul de placa.

 3. Mihai a scris pe:

  Buna. Poti sa explici si diferentele dintre aceasta placa si supreme tot de la msi. Diferenta unde sunt eu este de 40 de euro si as vrea sa stiu daca se justifica 🙂
  Multumesc

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Salut,

  seria SupremeX este echipata cu vapor chamber, deci ar trebui sa fie putin mai rece si silentioasa.

Lasa-ne un comentariu: