Review – MSI GTX 1070 Gaming X 8GB

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 4 July, 2016.

Nivel de zgomot

 
n1

NL

 

Pentru a masura nivelul de zgomot am utilizat un decibelmetru profesional produs de Voltcraft, mai precis modelul SL200. Acesta a fost pozitionat pe un trepied la 85cm de platforma de test, deasupra cooler-ului de pe procesor. Pentru acest test am tactat procesorul la 3 GHz, am lasat doar 2 nuclee active micsorand tensiunea de alimentare la 1.05v, am dezactivat Hyper-Threading-ul si am folosit cooler-ul Noctua NH-D15S in mod pasiv. Singurul ventilator in afara de cel al placii video a fost ventilatorul sursei, care produce insa un nivel de zgomot cu mult sub ceea ce este capabila o placa high-end.

Testele au fost realizate intr-o camera dotata cu geamuri termopan, zgomotul de fundal in aceasta camera fiind mai mic de 32.9dB. La fel ca si in cazul testelor de consum si de temperatura, trebuie sa retinem ca valorile prezentate in tabelul de mai sus se aplica strict sistemului de referinta folosit in articolul de fata. Nivelul de zgomot nu va fi acelasi in cazul in care sistemul este montat in carcasa, in cazul in care distanta dintre aparatul de masura si placa video difera, in cazul in care orientarea aparatului difera, s.a.m.d.

De aceea, noi am creat un sistem de referinta in cadrul caruia sa putem compara mai multe solutii, insa rezultatele trebuiesc privite ca diferente intre produse, nu ca valori absolute universal valabile in orice situatie. Pentru a inregistra nivelul de zgomot, am rulat Metro Last Light in 3840×2160. Valorile pe care le puteti vedea in grafic sunt valorile maxime inregistrate in timpul testului respectiv.

MSI GTX 1070 Gaming X este ceva mai zgomotoasa decat sora sa mai mare care ne-a impresionat atat de mult, dar tot obtine rezultate absolut impresionante la acest capitol, MSI avand in momentul de fata unul dintre cele mai reusite sisteme de racire de pe piata, in persoana lui Twin Frozr VI.

Comentarii

23 comentarii la: Review – MSI GTX 1070 Gaming X 8GB

 1. Galanz a scris pe:

  Cum ma sa apreciat valuta fata de leu poate s,a depreciat… Plus ca specificatiile la 1080 la ddr nu au cum s, a arate 1200mhz ar fi praf 1080…Erai beat cand ai scris, te, am prinss!

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Esti sigur ca s-a depreciat? Ia mai gandeste-te 🙂 CAt despre 1200…DDR5X iti spune ceva????

 3. Galanz a scris pe:

  Lira s-a depreciat cu 7, 5% în raport cu dolarul,ajungând la cel mai scăzut nivel de după 1985, în urma Brexitului

  http://www.agerpres.ro/economie/2016/06/24/lira-s-a-depreciat-cu-7-5-in-raport-cu-dolarul-ajungand-la-cel-mai-scazut-nivel-de-dupa-1985-in-urma-brexitului-22-11-00

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Din acelasi motiv dolarul si Euro s-au apreciat fata de RON, ajungand la 4.2, respectiv 4.5…

 5. Galanz a scris pe:

  http://m.cursvalutar.ro

  Lira a ajuns la 5,3
  Restul la fel ca pana acum, problema cea mai mare o reprez. calicia magazinelor.

 6. Ady a scris pe:

  De unde pot cumpara aceasta placa?

 7. edSSoN a scris pe:

  Ady – mai asteapta, ca e cam japca cu pretul asta, s-au prostit de tot astia de la nvidia!

 8. Mihai a scris pe:

  @Galanz, @Monstru va trimit cursul BNR din 2016. Pe scurt lira incepea anul cu 6.12 si ajunge astazi la 5.32 Lei (inainte de Brexit era 5.8). In schimb nici dolarul nici euro nu sunt mai apreciate fata de inceputul anului. http://bnr.ro/files/xml/nbrfxrates2016.htm

 9. Mihai a scris pe:

  @Mihai fara “In schimb”

 10. Monstru Post author a scris pe:

  Nu la lira ma refeream, ma refeream la cursul dolar fata de leu. Cred ca e clar acest aspect… doar ca unii nu stiu exact ce inseamna apreciere si depreciere…

  In ziua in care s-a votat Brexit-ul parca verificasem cursul si dolarul crescuse la 4.2 RON… Acum vad ca nu e asa, deci pana acum noi nu am fost afectati de brexit prin prisma cursului valutar.

 11. Globula a scris pe:

  Nici nu o sa fie ro afectata prea mult. Pur si simplu lira o ia la vale cu cat e mai multa instabilitate politica aici in uk. Acu 2 saptamani am zis “In maxim un an va fi paritate $ la £”. Asta daca nu le intervine banca centrala si pompeaza cele 300 de miliarde. Primele repercusiuni. I76700k aproape a ajuns la 300£ de la 270. Cei de la One plus au spus ca vor creste pretul la telefoane cu 20 de lire ca sa nu vanda in pierdere.

 12. Alin a scris pe:

  Ce tot aveți cu lira asta, nu interesează pe nimeni cât e lira, Nvidia nu e în Anglia.

 13. alin a scris pe:

  Ce tot o tineti cu lira asta, nu intereseaza pe nimeni daca creste sau scade doar Nvidia nu e in Anglia.

 14. Galanz a scris pe:

  Da, poate, dar ne gandeam sa nu,i apuce iNvidia pe englezoi, ca nu,si mai beau ceaiu la ora cinci. Noi la ora aia ne uitam la stirili:) di la orha sinci.

 15. butcher a scris pe:

  Lira a atins azi (miercuri) minimul din ultimii ani, a fost mai slaba prin 2008. Cursul lirei e util daca cumperi de pe amazon.co.uk, mai economisesti vreo 300-400 roni la un gtx 1070 fata de magazinele autohtone.

  Cel mai bun site de curs valutar care iti ofera si informatii valutare relevante + grafice faine e asta: http://www.curs-valutar-bnr.ro/curs-lira-sterlina

  Modifica intervalul din 2005 pana in prezent si vei vedea pe grafic minimul si maximul, nu va mai chinuiti cu xml-uri sau alte mizerii.

 16. edSSoN a scris pe:

  Eu am incetat de mult sa mai dau bani multi pe lucruri ce se devalorizeaza rapid, dar nu ma pot abtine sa remarc japca asta de la nvidia, GTX 1070 e 1700-1800 lei in Italia si Olanda si acum ca veni vorba de caderea lirei, se pare ca doar Romania e afectata de chestia asta, m-am saturat de japca din tara asta de 2 lei, oriunde merg, ca e doctor sau magazin, toti vor sa ma jefuiasca, cred ca ma mut in Rusia, acolo nu au TVA…suka bleah, salut!

 17. Monstru Post author a scris pe:

  Parca stabilisem deja ca nu ne-a afectat caderea lirei 🙂

 18. edSSoN a scris pe:

  Nu m-a afectat pe mine, clientul, dar se pare ca i-a afectat pe srl-isti si pe vamesi 🙂

 19. Galanz a scris pe:

  In italia sunt aceleasi preturi ca si.n germania, adica incep de la 2200 de lei.

 20. edSSoN a scris pe:

  @Galanz – mai cauta, gasesti si mai ieftin!
  @Monstru – am fost ironic, nu te supara 🙂

 21. Monstru Post author a scris pe:

  Nu ma supar 🙂

 22. Galanz a scris pe:

  Spune tu sit-uri ,sa ma conving, ca sincer eu asa stiam.

 23. butcher a scris pe:

  @Monstru: Are coil noise? 🙂

Lasa-ne un comentariu: