Review – Sparkle Arc A310 ECO & Arc A380 Genie

Scris de: , in categoria: Placi video, in 13 May, 2024.

Sparkle Arc A310 ECO & Arc A380 Genie

 

Sparkle este unul din putinii parteneri exclusivi Intel care implementeaza numai GPU-uri Arc, prin urmare acesta se bucura de anumite facilitati inaintea altor parteneri. De obicei nu testam solutii grafice sub un anumit nivel de performanta, insa placile low-profile testate astazi nu au ca target gaming-ul, ci mai degraba developerii si creatorii sau consumatorii de continut (video, audio, etc) care pot utiliza pana la 3 monitoare 4K sau chiar 1 monitor 8K. Mai mult decat atat, posibilitatile ample de codare si decodare (cu suport AV1) de care beneficiaza GPU-urile Intel bazate pe arhitectura Alchemist le fac companioanele perfecte chiar si pentru un HTPC sau un MediaPC compact, tocmai bun de amplasat in living, langa un televizor cu suport 4K / 8K in HDR.

Intel Arc A380 nu este o noutate pe piata, insa cei de la Sparkle au reusit sa-i coboare TDP-ul suficient de mult incat sa elimine necesitatea folosirii unei alimentari suplimentare, consumul lui Sparkle Arc A380 Genie fiind de sub 75W. Desi are un format low-profile, solutia de racire ocupa 2 sloturi, avand de asemenea si 2 ventilatoare. Intel Arc A310 a fost lansata pe piata fara prea mult tam-tam si chiar si la ceva timp de la lansare la o cautare rapida nu am putut gasi nici un review. Cu un bus al memoriei pe 64 biti si o cantitate de 4GB, Sparkle Arc A310 ECO vine cu un format low-profile, dar si cu o racire single-slot gratie TDP-ului de doar 50W.

Sparkle Arc A310 ECO si Arc A380 Genie sunt doua placi video interesante prin formatul low-profile, lipsa unei alimentari suplimentare, dar si prin faptul ca avem de-a face cu o arhitectura moderna, cu suport DirectX 12 Ultimate, cat si raytracing. Cum era clar ca metodologia noastra de placi video nu-si avea rostul aici, am rulat cateva jocuri in rezolutie 1080p pentru a vedea daca avem parte de o experienta fluida sau nu. Mai multe vom vorbi la capitolul dedicat, insa pana atunci haideti pe pagina urmatoare, unde putem vedea specificatiile complete ale celor doua placi.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: