Review – Nvidia GeForce GTX 1060 – Round-up VGA 2016

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 19 July, 2016.

Concluzii

 
Gata! Acum puteti sa va odihniti in sfarsit degetele, am ajuns la sfarsitul articolului si nu mai trebuie sa faceti scroll decat putin… putin de tot. Stiu ca a fost un chin, dar am incercat sa va oferim o imagine cat mai completa asupra situatiei placilor video mainstream/high-end la mijlocul lui 2016. Desigur, round-up-ul nostru nu este complet – implementarile aftermarket pentru RX 480 nu au ajuns nici pana acum in laborator, iar benchmark-uri noi, cum ar fi Time Spy, al celor de la Futuremark au aparut pe piata dupa ce terminasem deja testele si nu mai aveam toate placile la dispozitie pentru a le repeta.

Din pacate, acesta este unul dintre motivele pentru care publicam astfel de round-up-uri foarte rar – este aproape imposibil sa ai toate placile la dispozitie la indemana in acelasi timp, pentru a putea fi pregatit in cazul lansarii unui nou driver, benchmark s.a.m.d. Prin urmare, pentru a vedea cum se compara RX 480 custom cu GTX 1060 sau GTX 970 va trebui sa mai asteptam putin. Pana atunci insa ne putem forma o opinie despre situatia “din teren” in acest moment si vom incepe cu GTX 1060.

Din punct de vedere al performantelor Nvidia au reusit un “home-run” astazi, GTX 1060 avand performante similare cu GTX 980 (referinta), respectiv cu 15-20% in medie mai mari decat RX 480 (referinta). Cu fiecare lansare Pascal dovedeste inca odata o eficienta de invidiat si poate in cazul lui GTX 1060 acest lucru se observa cel mai bine. Discutam totusi despre placa video cu cel mai mic nucleu din test, care reuseste sa se ia la tranta cu varfuri de gama de acum 2 ani.

In Europa, Nvidia GeForce GTX 1060 Founders Edition va putea fi achizitionata doar online, de pe site-ul Nvidia, in Marea Britanie, Germania si Franta, pentru 275 GBP, respectiv 319 Euro, inclusiv TVA. Placa nu va fi disponibila in magazinele noastre, prin urmare nu ne intereseaza in mod direct. Nici nu as putea spune ca o sa ii simtim lipsa…

Incepand de astazi, in magazinele noastre veti putea gasi implementari custom ale partenerilor, cum ar fi MSI GTX 1060 Gaming X. Pretul recomandat pentru implementarile custom in Romania este 1279 RON, iar modelele din seriile superioare vor putea fi achizitionate pentru 1350-1500 RON. In cazul MSI-ului, aceasta ar trebui sa fie disponibila in magazine astazi pentru ~1450 RON.

Personal mi se pare greu sa ii iert pentru lipsa suportului SLI si consider ca aceasta este o limitare artificiala. De asemenea, vom vedea probabil in saptamanile care urmeaza implementari RX 480 de la parteneri, cu preturi ajustate corespunzator, pentru a restabili echilibrul in aceasta gama de pret. Totusi, in conditiile in care in momentul de fata, in Romania, RX 480 este listat pentru 1377-1455 RON, putem spune ca Nvidia isi adjudeca zona mainstream fara drept de apel prin lansarea lui GTX 1060, chiar daca momentan cel mai accesibil GTX 1060 costa 1449 RON.

 
Outro

Comentarii

50 comentarii la: Review – Nvidia GeForce GTX 1060 – Round-up VGA 2016

Lasa-ne un comentariu: