AMD Phenom II X4 955 Black Edition

Scris de: , in categoria: Procesoare & Chipseturi, in 4 May, 2009.

Phenom II a fost un produs care mi-a placut inca de la prima incarnare, de vina fiind probabil faptul ca e overclocking-friendly si costul total al platformei Dragon din care face parte e cel putin interesant raportandu-ne la performanta oferita. Phenom II X4 955 Black Edition e ultima si cea mai puternica aditie la familia Phenom II, din care am mai testat pana acum Phenom II X4 940 Black Edition si Phenom II X4 810. In respectivele teste am lamurit mai pe larg caracteristicile lui Phenom II, asa ca daca doriti o intelegere mai ampla a capabilitatilor procesorului aici de fata cele doua articole sunt lectura obligatorie.

Primele doua modele introduse de AMD au fost X4 920 si X4 940 Black Edition, care erau compatibile AM2+, iar de atunci au mai aparut modele inferioare ca si performante dar care sunt compatibile AM3 si suporta memorie DDR3. De curand au vazut insa lumina zilei doua procesoare AM3 ce ridica stacheta de performanta: cel pe care il veti vedea testat mai departe, Phenom II X4 955 Black Edition precum si fratele mai mic X4 945, care nu este altceva decat un 940 BE pe AM3 si cu HT Link ridicat de la 1.8Ghz la 2Ghz, ca orice alt procesor AM3 dealtfel.

In momentul de fata, AMD aliniaza urmatoarele modele de Phenom II:

Precum vedeti, oferta e destul de bogata si acopera un spectru larg de cerinte. Gasim procesoare cu 3 sau 4 nuclee, de la 2.6 la 3.2Ghz, cu 4 sau 6 MB de cache L3, si avem 3 variante de procesoare cu multiplicator deblocat din gama “Black Edition”.

Comentarii

7 comentarii la: AMD Phenom II X4 955 Black Edition

 1. boogdan a scris pe:

  salut imi face si mie cineva un sistem care ar merge cu un procesor din gama Amd phenon II
  de preferat pe socket Am3…dar care sa nu depaseasca 20 mil>>>fara monitor ca ala deja il am >>> il vreau in special pentru jocuri
  daca se pricepe cineva il rog sa lase un com

 2. Am un prieten bun care ma tot bate la cap sa folosesc pentru viitorul meu pc, amd-ul si nu intel. Acum tot citind, parca incep sa ma lamuresc. In mitea mea….exista pana acum doar intel…ce sa fac….imi suna mie bine la ureche.

 3. Oricum as da acelasi sfat: AMD-urile de departe cele mai stabile procesoare. Iar al doilea sfat: folositi-le asa cum au fost proiectate – fara tras de ele peste masura.

 4. AMD – for ever – n-ar trece la altceva pentru nimic in lume.

 5. Eu mi-as lua i7 920 oricat de fan amd sunt..

  Ce e interesant la procesorul asta f overclockabil e pretul de numai 215 dolari pe newegg..

 6. Cum poate sa arate procesorul asta. Incredibil.

 7. Deci !!…Intelul bate tot..asta nu e de discutat…..dar raport pret performanta AMD-ul rupe…..eu am trecut acuma pe amd soket am3 +…..stau la 3.8….se misca brici…ca sa ma intelegeti va spun doar atata!!…intelu-l musca bucati mari , amd-ul ia cate putin sa nu se inece..:))))

Lasa-ne un comentariu: