Fractal Design Celsius S24 – Test practic

Scris de: , in categoria: Racire, in 10 May, 2017.

Concluzii

 
Dupa cum am putut vedea, pentru utilizare zilnica sistemul de racire de tip All-in-One isi face treaba cu brio, obtinand aceleasi temperaturi ca un NH-D15, in conditiile unui nivel de zgomot redus. Totusi, pentru ca sistemul de prindere, similar cu cel de pe H110i, as adauga eu, nu aplica aceeasi presiune ca sistemul de prindere Noctua, in cazul unui TDP mult mai ridicat balanta inclina in favoarea sistemului de racire pe aer, diferenta fiind insa minora.

Fractal Design Celsius S24 va fi disponibil in magazine pentru un pret de ~550 RON, oferind o performanta similara cu ceea ce putem vedea in cazul lui NH-D15, cu un avantaj in conditii normale si un usor dezavantaj in conditii ceva mai extreme. Ventilatoarele incluse in pachet sunt de buna calitate, selectia modului de functionare se realizeaza cu usurinta, iar sistemele de prindere sunt compatibile cu majoritatea socket-urilor existente pe piata in ultimii 8-9 ani.

Fiind acoperit de o garantie de 5 ani de zile (daca nu extindem circuitul cu alte componente), Fractal Design Celsius S24 poate fi o buna varianta pentru cei care doresc un sistem de racire silentios, de dimensiuni reduse. Spun asta deoarece multe carcase m-ATX sau mini-ITX pot accepta un radiator de 240mm, insa nu putem spune acelasi lucru si despre un cooler de talia lui NH-D15.

 

Comentarii

3 comentarii la: Fractal Design Celsius S24 – Test practic

 1. Cristian a scris pe:

  Oare puteti face si un test comparativ de aio-uri mai de buget cum sunt cele de la DeepCool?

 2. kvarq a scris pe:

  poate trebuia inclus si un H110i pentru comparatie daca tot a fost amintit
  radiatorul e mai gros de 30 mm?
  cablul de alimentare a pompei e fix sau se poate deconecta?

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Cristian – nu stiu daca lui Ramiro ii surade idea 🙂

  Kvark – alta gama de pret. Ambele sunt produse de Asetek, dar radiatoarele sunt diferite.

  Dimensiunile radiatorului in cazul lui Celsius S24 sunt 284*122*31 mm

  Cablul de alimentare al pompei este fix, doar ventilatoarele pot fi deconectate

Lasa-ne un comentariu: