Review – be quiet! Dark Rock Pro 5 si Dark Rock Elite

Scris de: , in categoria: Racire, in 24 October, 2023.

Dark Rock Pro 5 – Prezentare

 

be quiet! Dark Rock Pro 5 este un cooler twin tower pur sange de dimensiuni respectabile, cantarind 1292g. Acesta utilizeaza 7 heatpipe-uri de 6mm pentru a prelua caldura degajata de procesor, caldura fiind disipata apoi de lamelele celor doua radiatoare de aluminiu. Sistemul de prindere este solid si simplu de montat, acesta fiind identic cu ceea ce am vazut in cazul DeepCool AK620 Digital si Assassin IV. O modificare adusa de be quiet! consta in fabricarea completa din aluminiu turnat a partii fixe a sistemului de retentie, care include si un mini-radiator. Aceasta abordare ii confera o mult mai buna rigiditate comparativ cu ceea ce am vazut in cazul lui DeepCool, unde folosirea otelului subtire ar putea provoca unele probleme daca acesta se deformeaza in timp.

Ambele ventilatoare fac parte din gama Silent Wings 4, venind cu tehnologii de decuplare mecanica la colturi si in jurul ramei, dar si cu motor cu 6 poli pentru minimizarea vibratiilor. Ventilatorul din centru are o dimensiune de 135mm si face corp comun cu lateralele si partea superioara, care contine si butonul de comutare intre modul Performance si Quiet. Partea de jos a ventilatorului central se sprjina prin intermediul unor distantiere de cauciuc direct pe suruburile de montare, lateralele de plastic fiind calculate astfel incat sa umple majoritatea spatiului disponibil intre cele doua grupuri de lamele ajutand astfel la canalizarea fluxului de aer de-a lungul lamelelor.

Daca ventilatorul central de 135mm are 7 pale si o turatie maxima de 1700RPM, cel exterior de 120mm vine cu 9 pale precum si cu o turatie maxima de 2000RPM. Avand in vedere ca ventilatorul de 120mm este mai silentios la aceeasi turatie decat cel de 135mm, diferenta intre vitezele celor doua este gandita de cei de la be quiet! astfel incat performanta sa fie optima, iar zgomotul generat foarte redus.

Capacul superior este detasabil si are prindere magnetica. Acesta are perforatii pe suprafetele de deasupra radiatoarelor, in timp ce partea centrala este acoperita, pentru a continua efectul de tunel.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: