Review – be quiet! Dark Rock Pro 5 si Dark Rock Elite

Scris de: , in categoria: Racire, in 24 October, 2023.

be quiet! Dark Rock Pro 5 si Dark Rock Elite

 

Am putut vedea noile cooler-e be quiet! din seria Dark Rock in cadrul vizitei noastre de anul acesta la GamesCom. Lansarea unui succesor a deja binecunoscutul Dark Rock Pro 4 era necesara si chiar asteptata de ceva timp. Pentru a ne recompensa asteptarea, be quiet! lanseaza astazi pe piata nu unul, ci doua noi cooler-e, iar noi suntem ca de fiecare data prezenti la datorie si le vom testa pentru voi.

In primul rand este vorba despre be quiet! Dark Rock Pro 5, succesorul direct al lui Dark Rock Pro 4, acesta putand disipa acum un TDP de 270W, fiind echipat cu 7 heatpipe-uri, precum si cele mai noi si performante ventilatoare Silent Wings 4, proprietare be quiet!. Nu avem iluminare ARGB integrata, insa avem un switch sub capacul magnetic, prin care putem limita turatia celor 2 ventilatoare. In mijloc avem un ventilator de 135mm cu turatia maxima de 1700RPM (1300RPM in modul Quiet), in timp ce la exterior avem un ventilator de 120mm, cu turatia maxima de 2000RPM (1500RPM in modul Quiet).

Noul varf de gama al cooler-elor pe aer din portofoliu be quiet! este, incepand de astazi, Dark Rock Elite, acesta pastrand design-ul lui Dark Rock Pro 5, insa adauga iluminare ARGB pe capacul magnetic superior si inlocuind ventilatorul exterior de 120mm cu unul de 135mm amplasat convenabil pe un sistem de sine pentru ajustarea sa in functie de inaltimea memoriilor. Turatia maxima a celor 2 ventilatoare Silent Wings 4 de 135mm este de 2000RPM (1500RPM in modul Quiet), ceea ce face ca Dark Rock Elite sa poata disipa maxim un TDP de 280W.

Ca si in cazul lui Dark Rock Pro 4, OEM-ul folosit pentru noile cooler-e Dark Rock Pro 5 si Dark Rock Elite este DeepCool – prin urmare va fi interesant de vazut cum se situeaza ca si performanta comparativ cu Assassin IV, varful de gama al acestora in momentul actual.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: