Review – Corsair iCUE Link H150i RGB
Prezentare
Radiatorul de 360mm vine deja echipat cu cele trei ventilatoare QX120 RGB montate in mod push. Ansamblul waterblock + pompa nu are nici un fir care se conecteaza extern deoarece cablurile necesare pentru iluminare si alimentarea pompei vin prin invelisul textil al furtunelor direct de la un mini splitter situat pe radiator. Waterblock-ul are o baza de cupru generoasa de 56mm x 56mm cu flux dublu de lichid (split-flow), in timp ce carcasa pompei beneficiaza de LED-uri de jur imprejur, care lumineaza printr-un difuzor pentru un efect estetic deosebit.
Ventilatoarele QX120 RGB vin cu un numar record de LED-uri – mai exact 34 pe un sigur ventilator – au 7 pale optimizate pentru presiune statica dar si noul lagar proprietar Magnetic Dome, avand o turatie reglabila intre 480rpm-2400rpm. Comunicatia intre cele 3 ventilatoare se realizeaza prin noul protocol iCUE LINK, care presupune un singur conector atat pentru alimentare, cat si pentru comunicarea digitala dintre fiecare dispozitiv si System HUB. Conectarea ventilatoarelor intre ele nu este magnetica, ci prin intermediul unor piese de legatura care sunt de 2 tipuri: passthrough pentru semnale si de plastic simple in cealalta parte. Corsair au apelat la acesta metoda pentru un contact perfect, necesar mai ales pe partea de alimentare, avand in vedere ca putem inlantui pana la 14 dispozitive pe un sigur nod.
Alimentarea iCUE LINK System HUB este realizata printr-o mufa PCI-Express cu 6 pini, lucru normal avand in vedere faptul ca acesta poate sustina un consum de pana la 168W. Mai departe, System HUB se conecteaza printr-un cablu la USB, in timp ce cablul iCUE LINK se conecteaza direct la mini splitter-ul situat pe radiator. De acolo, din cealalta mufa pleaca un cablu iCUE LINK scurt pana la bateria de 3 ventilatoare care sunt deja conectate intre ele folosind conectorii de legatura passthrough amintiti mai devreme. Daca mai avem si alte ventilatoare QX120 / QX140 RGB in sistem pe care vrem sa le conectam, putem conecta la acestea un cablu iCUE LINK de la ultimul ventilator de pe AIO. Simplu, nu?
Sistemul de prindere este usor de montat si exercita o presiune suficienta, calitatea constructiei fiind excelenta din punctul meu de vedere, demna de un produs premium. Furtunele sunt groase, insa foarte maleabile, au o lungime de 450mm si pot pivota la iesirea din pompa pentru a putea fi asezate cat mai bine in carcasa. Pasta termica Corsair XTM70 este pre-aplicata, ceea ce usureaza semnificativ prima asamblare a sistemului. Am remarcat faptul ca pompa emite un zgomot inalt pe setarile Extreme (2900 RPM) si Balanced (2700 RPM), singura setare care o poleste destul de mult fiind cea de Quiet (2500 RPM). Pentru testele de performanta am folosit setarea Extreme la pompa pentru turatia maxima a ventilatoarelor, Balanced pentru 1600 RPM si 1200 RPM, in timp ce Quiet a fost setat pentru 800 RPM.
Comentarii
deci pompa tot “zgomotoasa” in stilul Corsair…
dar e caraiala, bazaiala?
pe langa asta, unele mai au si humming de la motor…
banui ca a trecut ceva timp sa se calmeze bulele de aer…
Humming de la motor mai mult, pe Quiet e ok insa pe Extreme e cam enervant :). Nu are treaba cu bulele!