Test practic – Alphacool Custom Loop

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Racire, in 2 March, 2020.

CPU waterblocks: Eisblock XPX

 
Eisblock XPX a fost lansat initial in 2016, insa variantele de acryl lustruit si acryl matuit pe care le testam noi sunt aparute anul trecut. Acryl-ul este mai rezistent si permite efecte luminoase mai spectaculoase datorita transparentei si reflectivitatii superioare, prin comparatie cu plexiglass-ul folosit in mod normal. Nucleul de racire are o suprafata de 32x34mm, cu distanta intre lamele de 0.2mm si jet plate de 0.3mm, ceea ce inseamna ca design-ul este unul destul de restrictiv. Restrictivitatea vine si din traseul patentat al apei din interiorul waterblock-ului ce implica o rampa si apoi un canal de accelerare, care desparte jetul in 2 inainte de a patrunde in jet plate.

Vom vedea cum se comporta din perspectiva performantei acest design, mai ales ca vom putea compara cu design-uri moderne cum ar fi Corsair XC7 / XC9 si EK-Velocity. Un motiv pentru dimensiunea marita a nucleului de racire si a restrictivitatii este compatibilitatea inclusiv cu platformele HEDT de la Intel cat si AMD (sistemul de montare TR4 trebuie cumparat separat, il puteti vedea in poza a 3-a). In pachet gasim toate cele necesare, insa manualul lasa putin de dorit iar sistemul de retentie nu este nici estetic, nici usor de montat (avem totusi niste capacele pentru suruburi).

 

 

CPU waterblocks: Aurora XPX RGB frame

 
Eisblock XPX are o multitudine de accesorii de cosmetizare in diferite culori: capace, sisteme de montare, rame RGB, etc. Pentru ca nu avea nici un sens sa acoperim acryl-ul cu un capac pentru intregirea efectului estetic, am optat pentru Aurora XPX RGB frame. Aceasta este o rama argintie sau neagra cu LED-uri RGB amplasate pe partea interioara, conectivitatea fiind standard cu 4 pini sau digitala ARGB cu 3 pini. De montat se monteaza usor doar prin apasare, iar pretul este si el unul accesibil.

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Test practic – Alphacool Custom Loop

Lasa-ne un comentariu: