15% dintre companiile româneşti folosesc outsourcing-ul serviciilor IT

Scris de: , in categoria: Stiri, in 27 April, 2009.

Într-o perioadă în care accentul cade pe optimizarea costurilor, peste 15% dintre companiile românești apelează la externalizarea IT, care le asigură o reducere de 30% a cheltuielilor pentru departamentele de IT. Pe fondul cererii crescute pentru astfel de servicii, Bit Solutions, una dintre cele mai importante companii românești de outsourcing IT, se așteaptă la o creștere notabilă a pieței de profil în acest an.

Reprezentanții Bit Solutions afirmă că situația economică actuală a determinat o creștere a cererii pentru serviciile de outsourcing, iar scăderea investițiilor în echipamente IT poate contribui la un avânt de 16% al pieței de profil. ”Managerii firmelor mijlocii și mari au început să realizeze că, externalizând serviciile IT, nu numai că obțin o continuitate a activității desfășurate, ci își reduc și costurile pe care le-ar suporta pentru un departament IT cu până la 30% – ceea ce înseamnă o economie medie de 10% per ansamblu, pentru fiecare companie”, afirmă dl. Florin Scarlat, Director General al companiei de servicii IT Bit Solutions.

Criza financiară îndeamnă tot mai multe companii să apeleze la outsourcingul IT, trend ce favorizează dezvoltarea acestui segment. Conform datelor din piață, în 2008 peste 15% dintre firmele românești apelau la outsourcing, iar procentul este în creștere. Prin serviciile de outsourcing IT, companiile au acces la ultimele tehnologii din domeniu și evită costurile cursurilor de specializare pentru personalul din departamentul intern de IT. Totodată, firmele beneficiază de service și mentenanță permanentă, iar multe dintre problemele survenite pot fi rezolvate la sediul companiei de outsourcing, fără a fi necesară întreruperea activităților firmei consiliate.

Outsourcingul IT include consultanța și mentenanța IT, servicii de back-up, managementul riscului, securitatea datelor – soluții antivirus și antispam, detectarea intruziunilor și testarea vulnerabilității sistemului, securizarea infrastructurii IT etc. ”Companiile apelează la noi pentru securizarea informației deținute, ceea ce reduce riscul pierderii de date și asigură recuperarea acestora. Astfel de servicii conduc la eficientizarea activității companiei, dar și la reducerea cheltuielilor de salarizare prin diminuarea semnificativă a orelor de muncă a angajaților. În plus, costul pachetelor de servicii IT este relativ scăzut și pornește de la 100 de euro pe lună”, a adăugat dl. Florin Scarlat, Director General al companiei de servicii IT, Bit Solutions.

În ultimii cinci ani, valoarea serviciilor IT aproape s-a dublat, în 2009 piața locală de profil fiind așteptată să atingă valoarea de 272.5 milioane euro – înregistrând o ușoară creștere față de 2008, de aproximativ 16%.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: