AMD trece de 60% in preferintele cumparatorilor europeni

Scris de: , in categoria: Stiri, in 26 November, 2019.

AMD

 
Unul dintre avantajele de a face parte dintr-o asociatie la nivel European, asa cum este EHA, este posibilitatea de a afla preferintele cititorilor publicatiilor membre, atat in cadrul sondajelor de genul “portretul cititorului”, cat si in cadrul procedurilor de vot pentru premiile cititorilor. Cu ajutorul vostru, am aflat care sunt preferintele cititorilor la nivelul lui 2019, iar una dintre companii s-a detasat imediat de restul plutonului.

Astfel, sondajul nostru arata ca AMD a crescut in popularitate cu 50% in ultimii doi ani. Cel mai recent sondaj realizat de European Hardware Association (EHA) a inclus un set complet de raspunsuri la o gama larga de intrebari la care au raspuns peste 10.000 de respondenti. Acestia si-au exprimat o preferinta distincta atunci cand au fost intrebati despre urmatorul procesor desktop pe care il vor cumpara, peste 60% alegand AMD.

EHA a efectuat un sondaj similar in 2018, care a aratat o preferinta de 40% pentru AMD. In sondajul din Mai 2019, preferinta a crescut pana la 50%.

Cresterea preferintelor de la 50% la 60% in ultimele luni, poate fi explicata prin lansarea celor mai recente procesore desktop din cea de-a treia generatie AMD Ryzen, acestea oferind performante bune atat in aplicatii mari consumatoare de resurse, cat si in jocuri.

Preferinta pentru solutiile grafice AMD este de asemenea una pozitiva. Astfel, chiar daca Nvidia este in continuare forta dominanta in acest segment si 72,8% dintre pasionatii de tehnologie care citesc publicatiile EHA ar alege GeForce, lansarea produselor AMD din seria adeon RX 5700 si 5700 XT a avut un impact moderat asupra perceptiei companiei. Astfel, daca in Mai, mai putin de 19% dintre cititorii nostri alegeau grafica AMD, astazi acest numar este mai aproape de 23%.

Aceste date confirma rezultatele celor mai recente review-uri publicate anul acesta, 2019 fiind anul in care AMD ofera cel mai performant procesor pentru fiecare segment de pret.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: AMD trece de 60% in preferintele cumparatorilor europeni

Lasa-ne un comentariu: