AMD/ATI Eyefinity – gaming la extrem

Scris de: , in categoria: Stiri, in 11 September, 2009.

Odata cu lansarea noilor sale solutii grafice, AMD va introduce si o noua tehnologie ce va purta numele  de ATI Eyefinity si va permite conectarea a nu mai putin de 6 monitoare HD per GPU; totul este posibil prin folosirea unor conectori DisplayPort 1.1, ce pot folosi display-uri  multiple. Aranjarea monitoarelor se face din driver si permite sistemului de operare sa le vada pe toate ca un singur ecran.

eyefinity1

Scopul principal pentru care a fost dezvoltat Eyefinity este gaming-ul la rezolutii Ultra HD. Demonstratia tehnologiei a fost facuta folosind o combinatie de 6 monitoare DELL de 30″ pe care au rulat jocuri ca World of Warcraft, Dead Space, precum si recent lansatul Dirt 2 la rezolutii de pana la 7680*1600 pixeli. In configuratii multi-GPU numarul de display-uri ce pot fi alaturate creste pana la 24.

eyefinity2

Problema principala care apare atunci cand folosim un sistem multi-display este rama monitoarelor care da un aspect neplacut de grilaj. Aceasta problema a fost luata in considerare de AMD, care impreuna cu gigantul corean Samsung Electronics o sa inceapa dezvoltarea unei noi game de monitoare cu rama ultra-subtire si stand special ce va permite alaturarea lor.

eyefinity3

Comentarii

Un comentariu la: AMD/ATI Eyefinity – gaming la extrem

  1. doru15 a scris pe:

    de acord cu tine despre eyefinity,e extrema,dar marea majoritate foloseste cate un sigur monitor si o placa video sau un monitor si mai multe placi video.sunt foarte putini cei ce folosesc multi-display,deci eu chiar nu vad ce vrea sa faca ati cu aceasta tehnologie pe o placa radeon,dar daca o introduceau pe un firepro,era chiar jos palaria…

Lasa-ne un comentariu: