Asus U Bamboo – laptop-ul din bambus se intoarce

Scris de: , in categoria: Stiri, in 22 April, 2010.

Acum un an si jumatate Asus Bamboo a fost laptop-ul care ne-a uimit prin utilizarea unui material destul de neobisnuit: lemnul de bambus. Ei bine astazi, de Ziua Pamantului, Asus a prezentat a doua generatie de laptop-uri ce contin insertii din bambus, Asus U Bamboo. Si nu au fost prezentate oricum, ci in cadrul unui eveniment ce a avut loc in parcul Tineretului, unde am plantat fiecare cate un copacel alaturi de cateva vedete autohtone precum Virgil Iantu, Cabral, Adrian Despot sau Sanda Nicola, asa ca de-acum aproximativ 50 de viitori arbori falnici vor incerca sa improspateze aerul si asa prea poluat al capitalei.

Asus U Bamboo inlocuieste aproximativ 20% din plasticul folosit in mod obisnuit cu bambus, practic tot capacul si zona palmrest fiind din lemn bine prelucrat, dandu-i un aspect nobil si elegant. Bambusul e un material mai rezistent decat plasticul, permite o reducere – e adevarat, nu foarte consistenta – a greutatii totale, si e 100% regenerabil; deasemenea, pentru ambalare este folosita panza din fire de bambus.

Cele 3 modele care fac parte din noua gama Asus U Bamboo se numesc U33, U43 respectiv U53 si au diagonalele de 13.3, 14 respectiv 15.6 inch. Primul va intra in piata romaneasca la inceputul lunii Iulie modelul U53 in diferite variante de configurare, putand fi motorizat de un procesor Intel Core i3, Core i5 sau Core i7, cu preturi incepand de la aproximativ 3000 RON. Nu lipsesc cele mai moderne tehnologii , display-ul avand iluminare LED si porturile USB externe fiind USB 3.0.

Comentarii

Un comentariu la: Asus U Bamboo – laptop-ul din bambus se intoarce

  1. Personal nu sunt pasionat de chestii gen ECO sau GREEN dar ma impreioneaza evolutia pietei de afisaje pe baza de LED-uri.

Lasa-ne un comentariu: