CeBIT 2011 – GT 530 si HD 6750 de la Afox

Scris de: , in categoria: Stiri, in 4 March, 2011.

Intotdeuna primele stiri de la o expozitie sunt cele mai fierbinti, si intotdeuna exclusivitatile si premierele au loc in primele zile. Atat de des se intampla acest lucru incat nici nu ne mai asteptam sa vedem ceva nou dupa primele 2-3 zile. Ei bine, daca in prima zi de CeBIT v-am prezentat in exclusivitate mai multe modele de placi video care se vor lansa in curand, nici astazi nu o sa ne lasam mai prejos, si o sa va prezentam doua placi video in premiera absoluta. Bine,doar una dintre ele este o mare noutate, cealalta fiind deja listata pe site-ul producatorului, dar doar pentru clientii OEM. Noutatea in acest caz consta in faptul ca in vara si acest model va fi disponibil pentru consumatorul final.

Dar sa o luam pe rand si sa incepem cu marea noutate…In primul rand trebuie sa precizez ca amandoua modelele ne-au fost prezentate de catre cei de la Afox, acestia pregatind o gama intreaga de modele noi pentru vara acestui an. Primul este mezinul seriei 5 al celor de la Nvidia, mai precis GT 530. Astazi am avut ocazia sa studiem micutul model entry-level. Acesta va fi disponibil pe piata undeva in jurul lunii Iunie, si nu suntem in posesia unor informatii legate de specificatii, stim doar ca ar trebui sa inlocuiasca GT 440, si ca va avea specificatii asemanatoare cu acesta. Cei de la Afox ne-au prezentat o implementare proprie, design-ul de referinta va fi probabil diferit.

.

.

Cea de-a doua placa video pe care ne-au aratat-o in secret cei de la Afox este propria implementare de HD 6750, destinata pietei retail. Spre deosebire de modelul de referinta listat de ceva vreme pe site-ul AMD, implementarea celor de la Afox se adreseaza utilizatorilor, nu integratorilor. Specificatiile sunt aceleasi cu ale modelului de referinta, insa PCB-ul este productie proprie, la fel ca si sistemul de racire. Ceva imi spune mie ca atat Nvidia cat si AMD s-au decis sa recurga la ceva redenumiri pentru produsele cu un pret mai mic de 100 de Euro…

.

Comentarii

Un comentariu la: CeBIT 2011 – GT 530 si HD 6750 de la Afox

  1. i want to get one

Lasa-ne un comentariu: