CeBIT 2012 – Sapphire arata HD 7970 Toxic

Scris de: , in categoria: Stiri, in 13 March, 2012.

 

Surprinzator sau nu, cea mai rapida implementare a GPU-ului Radeon HD 7970 va veni de la Sapphire sub forma placii HD 7970 Toxic. Aceasta va fi echipata cu 6GB de memorie GDDR5 precum si cu 6 iesiri video, dar bineinteles lucrurile cu adevarat interesante sunt constructia si frecventele de functionare.

Sapphire foloseste in constructie un PCB custom cu 6+2 faze (GPU + MEM) din cate ne putem da seama ce beneficiaza de racire atat pe fata cat si pe spatele placii. Cooler-ul este generos ocupand aproape 3 sloturi in timp ce frecventele de functionare vor fi marite considerabil fata de cele de referinta, GPU-ul ruland undeva intre 1125MHz si 1150MHz (frecvente finala nu a fost inca stabilita).

 

 

 

 

Pentru utilizatorii ce nu au nevoie de placi atat de “suparate” precum Toxic, Sapphire a mai adaugat 3 modele la seria Dual-X ce foloseste PCB-ul de referinta AMD dar racirea este inlocuita cu una mai eficienta cu doua ventilatoare. Primul la rand este Radeon HD 7970 ce are nici mai mult nici mai putin de 5 heatpipe-uri de cupru.

 

 

 

Tot din aceeasi serie fac parte si recent lansatele Radeon HD 7870 si HD 7850 ce sunt echipate cu aceleasi coolere Dual-X numai ca ajustate pentru TDP-ul lor. Remarcam faptul ca Sapphire a reproiectat PCB-ul la HD 7850 pentru a se potrivi mai bine segmentului de piata tintit, spre deosebire de varianta de referinta AMD ce era bazata pe acelasi PCB ca al fratelui sau mai mare, HD 7870.

 

 

 

 

 

Ultima noutate prezenta la standul Sapphire este un cooler Vapor-X ce va fi disponibil in scurt timp pe piata. Din testele interne efectuate se pare ca va fi printre cele mai bune coolere de pe piata, dar sa asteptam mai bine verdictul lui Ramiro 🙂

 

 

 

Comentarii

3 comentarii la: CeBIT 2012 – Sapphire arata HD 7970 Toxic

  1. Dudes, stiti ce ar fi super? O revista reala, palpabila, tiparita , color si cu miros proaspat de tipografie despre hardware. Vreau sa zic ca spre deosebire de CHIP , de exemplu, aici chiar se discuta si se prezinta “the real deal”, la nivel hardcore.

    K33p c@lm.

  2. Robert a scris pe:

    Vesti bune din standul Sapphire. Astept sa le vedem in manutele voastre ;)!

  3. G a scris pe:

    …. si dupa aceea, si in mainile noastre…

Lasa-ne un comentariu: