Computex 2009 – Placi video

Scris de: , in categoria: Stiri, in 4 June, 2009.

Continuam astazi seria noutatilor prezentate la Computex, oprindu-ne asupra modelelor de placi video lansate sau anuntate in cadrul expozitiei.  Evident, nu vorbim despre noi arhitecturi, ci despre noi modele proprietare producatorilor, interesante in aceeasi masura.

.

V-am povestit in urma cu cateva zile despre monstrul celor de la Asus, numit MARS GTX295. Iata ca Techpower-up au reusit sa surprinda mai multe imagini cu aceasta veritabila bestie 3D, care ne ajuta sa intelegem mai bine modul de functionare al modelului proprietar Asus. Astfel, putem vorbi despre o solutie de racire schimbata, pentru a face fata unei frecvente stock superioare modelului de referinta.

.

.

Galaxy au expus mai multe modele interesante, cum ar fi modelul 9800GT dotat cu un conector mini-HDMI sau GTX-ul 285 cu racire modificata (placa este dotata cu un radiator pasiv, ventilatoarele fiind pozitionate pe o placa de extensie dispusa intr-un slot PCI-E. Si mai interesant este modelul GTX 295 cu un singur PCB, care ar putea deveni disponibil in retail in cursul lunii curente.

.

.

PowerColor au expus o gama intreaga de modele foarte interesante. Astfel, utilizatorii care detin o platforma cu slot AGP au primit o veste buna, fiind lansat modelul HD4670 AGP, avand specificatiile 1 GB GDDR3, interfata 128 bit , 750 MHz GPU, 800 MHz GDDR. De asemenea, PowerColor HD 4770 SCS3 ofera o solutie ideala pentru cei pasionati de silent-computing, folosind un sistem de racire complet pasiv. In zona high-end, PowerColor au prezentat HD 4890 PCS++, un model de top al carui nucleu este tactat la 1010MHz, in timp ce memoriile functioneaza la o frecventa de 1100MHz. Pentru a asigura o racire optima, acest model foloseste un cooler Zerotherm.

.

.

Si pentru ca tot suntem la capitolul PowerColor, merita amintit noul brand creeat de TUL Corporation (cei care detin PowerColor), VTX. Scopul acestui nou brand reprezinta producerea unor versiuni cat mai accesibile, bazate pe un design propriu. In prima etapa, pietele targetate sunt Rusia si Turcia.

.

.

Evident, nu puteam trece cu vederea modelele GV-R477SL-1GI si N98TSL-1GI(289) introduse de Gigabyte. Acestea ofera doua implementari foarte interesante de placi video mainstream racite pasiv, prima fiind un 4770, iar cea de-a doua un 9800GT. Ambele placi video sunt racite cu ajutorul unui radiator supra-dimensionat si folosesc tehnologia UDV, proprietara Gigabyte.

.

Comentarii

Un comentariu la: Computex 2009 – Placi video

  1. DanD a scris pe:

    Frumoase placi, frumos reportaj!

    Acum nu ca vreau sa fiu carcotas, ca vorba aia voi ati depus un efort scriind aici aceste randuri si eu unu n-am scris nimic [aici] si nu m-am spetit – dar…

    daca va rog eu mult sa nu mai scrieti “targetate” – mi se pare tras de urechi 🙁 – ori target-ate, ori vizate, ceva un sinonim acolo – stiu ca e greu in IT sa nimeresti in romana – dar restul articolului e super si am mai vazut pe site cuvinte romanesti foarte bine folosite, in alte articole.

    Bine ca si eu am tras cu mucii la final – am scris site 🙂 [mergea sit, dar paream ipocrit]

Lasa-ne un comentariu: