Computex 2011 – Noctua

Scris de: , in categoria: Stiri, in 3 June, 2011.

Lab501 nu putea lipsi de la Computex, si cu ocazia “editiei 2011” colegul meu Matei duce tot greul furnizandu-va cele mai interesante stiri din domenul IT. Renumita companie Noctua a expus o serie de produse noi pe care le puteti vedea in pozele de mai jos.

De remarcat un nou tip de ventilator care aduce o serie de imbunatatiri ce au rolul de a creste eficienta si durabilitatea. Desi lamelele directionale nu sunt o noutate (ele fiind folosite de ani buni de companii cu vechime si renume in producerea ventilatoarelor), este bine de vazut ca Noctua aduce imbunatatiri si in “punctele” deficitare.

Nu prea multe lucruri bune pot sa spun despre coolerele prezentate, dintre care cel cu designul total neeficient al lui Cooler Master V8 si numit Top-of -the -Range este o gluma de prost gust din partea lor. Avem coolere orizontale dragute, coolere orizontale cu heatpipe-uri lungi cat o zi de post, probabil ok ca performanta pentru TDP-uri mici, dar cum eu nu agreez conceptul de TDP mic in testarea coolerelor (pentru ca vad totul prin “ochelarii de entuziast”), nu ma impresioneaza cu absolut nimic, si ce vad in acest an este departe de potentialul (pierdut poate?) al creatorilor lui NH-D14, a carui versiune modificata pentru a mari compatibilitatea cu memoriile este prezenta si binevenita.

NH-D14 este inca cel mai complet cooler dar multe review-uri il prezinta egalat sau intrecut de Silver Arrow de la Themalright. Le spun doar atat: Nehalem 1.6v si large fft. Putem merge si mai departe la 1.7v, dar teritoriul acesta nu mai este al lui Noctua. Vreau sa spun ca astept din partea lor coolere solide cu design simplu si eficient, nu designuri pierzatoare din start.

Towerul slim arata totusi destul de bine si poate fi un concurent redutabil pentru foarte performantul Archon. Va las sa studiati pozele pentru ca am vorbit destul, cu dezamagirea ca masivul tower cu sapte heatpipe-uri prezentat cu destule vreme in urma a disparut, lasand loc designurilor complicate si ineficiente ce nu au ce cauta in standul Noctua, nici macar ca prototip.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: