Computex 2011 – ASUS Xonar Essence One: poze interne si pret

Scris de: , in categoria: Stiri, in 7 June, 2011.

De ASUS Xonar Essence One am vorbit inca din timpul CeBIT-ului din acest an, dar acum revenim cu poze din interior precum si cu un pret de lansare. DAC-ul principal al Essence One este un PCM1795 de la Texas Instruments cu o interfata pe 32 de biti si capabil de un sampling de 192Khz, un DAC de foarte buna calitate dezvoltat pentru segmentul semi-profesional. Amplificatorul de casti integrat poate amplifica casti cu impedanta de pana la 600 de ohmi utilizand un amplificator LME49600TS de la National Semiconductor.

Pe partea de upscaling putem atinge pana la 352.8kHz ( la o intrare de 44.1/88.2/176kHz) sau pana la 384kHz (cu intrare de 48/96/192kHz) pe 32 de biti. Essence One se conecteaza pe USB 2.0 si poate primi intrare digitala prin intermediul conectorului SPDIF in timp ce ca iesiri avem tot ce ne putem dori: mufa de casti, line-out RCA nebalansat si XLR line-out balansat.

Un alt avantaj al noii placi de sunet este sursa de curent suplimentara ce ar trebui sa elimine problemele de filtraj al curentului oferind astfel, cel putin teoretic, un sunet mai clar. Pentru cei care nu sunt multumiti de sunet, ASUS permita modificarea amprentei sonore prin posibilitatea de schimbare a nu mai putin de 11 OPAMP-uri.

Data de lansare este fixata pentru iulie iar pretul va fi in jurul sumei de 400 – 450 USD. Un alt aspect interesant este ca ASUS a lucrat in timpul proiectarii acestei placi cu mai multi audiofili, iar dupa testarea produsului acestia au spus ca Essence One suna ca un DAC separat de cel putin 1000 USD.

.

Comentarii

2 comentarii la: Computex 2011 – ASUS Xonar Essence One: poze interne si pret

  1. fubu a scris pe:

    Sper din suflet sa apara si ceva intern pe PCIeX! Mi-a starnit curiozitatea, insa nu imi place ca e pe USB!

  2. Dan a scris pe:

    Am un prieten ce l-a testat : http://www.soundnews.ro .
    Este un audiofil inrait. Putine casti au scapat de urechile lui.
    Cica se auda foarte bine. Comparatia a fost facuta cu un burson de 1000 de euro. Calitatea sunetului se apropie foarte mult de acesta.

    fubu: faptul ca e pe usb este un plus. Scapi de mediul plin de zgomot din interiorul computerului. Alt plus este faptul ca e mobil. Pleci cu el si asculti la alt computer.

Lasa-ne un comentariu: