Computex 2024 – ASRock

Scris de: , in categoria: Stiri, in 11 June, 2024.

ASRock

 

La Computex 2024, ASRock a prezentat noua serie de placi de baza X870E pentru procesoarele AMD Ryzen 9000. Gama include modelele X870E Taichi, X870E Taichi Lite, X870E Nova WiFi si X870 Steel Legend WiFi, fiecare oferind specificatii si caracteristici adaptate diferitelor necesitati ale utilizatorilor.

X870E Taichi se remarca prin designul sau cu 27 faze de alimentare (110A SPS), doua sloturi PCIe 5.0 x16, trei sloturi Hyper M.2 PCIe 5.0 x4, doua porturi USB4 Type-C, LAN de 5G si Wi-Fi 7, oferind performante superioare pentru overclocking si gaming intensiv. ASRock X870E Taichi Lite pastreaza aceleasi specificatii ca modelul standard, dar renunta la iluminarea RGB si placile de accent pentru a reduce costurile. Ca si in cazul generatiei precedente, Nova WiFi vine cu un raport optim pret / performanta in timp ce Steel Legend WiFi va reprezenta cel mai probabil calul de bataie in gama de placi de baza X870 / X870E a celor de la ASRock.

Pentru platformele Intel, ASRock a aratat noua serie de placi de baza Z890 care vor fi lansate in urmatoarele luni, incluzand modele precum Taichi Aqua, Taichi, Taichi Lite, Taichi OCF, Nova WiFi si Steel Legend WiFi. Pana recent produse distincte, acum seria Aqua si OC Formula fac parte din gama de placi de baza Taichi. ASRock Z890 Taichi Aqua este varful de gama, oferind un design premium si functii de racire avansate cu lichid. De remarcat faptul ca waterblock-ul fabricat in colaborare cu Alphacool raceste si unul dintre sloturile M.2, lucru necesar in cazul folosirii SSD-urilor PCIe 5.0, acestea din urma incalzindu-se excesiv.

Salutam cu aceasta ocazie revenirea seriei OC Formula, ASRock Z890 Taichi OCF are doar 2 sloturi de memorie DDR fiind optimizata pentru overclocking extrem, oferind toate functiile necesare pentru cei care urmaresc si ultimul strop de performanta. ASRock a introdus si un model special, Z890 Taichi OCF CAMM2, care este optimizat de asemenea pentru overclocking insa utilizeaza un modul de memorie CAMM2 in locul sloturilor traditionale DDR5. Acest model include un modul DDR5 CAMM2 de 32GB de la Kingston Fury Impact, instalat orizontal pe placa. Din testele interne ale celor de la ASRock, folosirea modului CAMM2 permite overclocking-ul memoriei pana la 9000MHz in timp ce pe placa cu sloturi DDR5 clasice frecventa atinsa a fost de doar 8800MHz.

ASRock a lansat placile grafice Radeon RX 7900 XTX WS 24GB si Radeon RX 7900 XT WS 20GB, proiectate pentru computere de tip multi-GPU si accelerarea inteligentei artificiale. Aceste placi grafice sunt echipate cu sisteme de racire cu Vapor Chamber si ventilator de tip turbina, fiind alimentate cu un singur conector 12V-2×6, ceea ce faciliteaza instalarea in configuratii multiple.

ASRock a introdus in seria Phantom Gaming si doua modele noi de monitoare de gaming de ultima generatie. Phantom Gaming PGO32UFS2B este un monitor OLED de 32 inch care foloseste panoul LG permitand comutarea intre modul UHD 240Hz si modul FHD 480Hz in cazul in care avem nevoie de un timp de raspuns extrem de mic. Pe de cealalta parte, Phantom Gaming PG27FFX2A este primul monitor IPS de 27 inch cu o rata de reimprospatare de 520Hz (pana acum aveam pe piata doar monitoare cu panou TN care suporta astfel de rate de refresh), oferind o calitate a imaginii foarte buna in conditiile mentinerii unui timp de raspuns minim. Acest monitor dispune si de o antena Wi-Fi integrata, imbunatatind semnalul pentru o experienta de gaming cat mai buna.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: