Computex 2024 – MSI

Scris de: , in categoria: Stiri, in 9 June, 2024.

MSI

 
Saptamana trecuta am participat la cel mai mare Computex din istorie, mai precis Computex 2024, unde peste o suta de mii de profesionisti din domeniul IT&C au cutreierat standurile producatorilor, in cautare de noutati hardware si nu in ultimul rand diverse forme de implementare a inteligentei artificiale. Asta inseamna ca dupa ce am cutreierat la randul nostru cele doua hale in care s-a desfasurat Computex-ul, a venit momentul sa va povestim despre noutatile pe care le-am vazut la fata locului.

Si daca AI-ul a fost pe buzele tuturor, noi suntem mai conservatori de fel si ne-am concentrat in principal pe noutati din domeniul hardware, primul producator care ne-a invitat in stand fiind MSI. Aici am putut admira doua placi grafice echipate cu racire cu lichid complet integrata, mai precis MSI GeForce RTX 4080 SUPER 16G Expert Fuzion si MSI GeForce RTX 4090 24G Expert Fuzion, precum si o placa grafica semnata de Jensen Huang, design-ul sistemului de racire fiind generat de inteligenta artificiala.

Tot aici am putut vedea un nou SSD MSI SPATIUM M580 PCI-E 5.0, bazat pe controller-ul Phison E31T (7nm) si memorie BiCS 3D TLC NAND pe 218 layer-e de la Kioxia, o alta noutate fiind sistemul de racire non-metal Vapor Chamber, care ar trebui sa reduca temperatura controller-ului cu pana la 11 grade. De asemenea, versiunea MSI SPATIUM M580 Frozen ne-a impresionat prin heatsink-ul sau de mari dimensiuni, care promite o reducere si mai drastica a temperaturilor.

La capitolul monitoare am vazut MSI PRO MP252 E2, un monitor office / business care se remarca prin rata de refresh de 120Hz, dar si impresionantul MSI MPG321CUPF, primul monitor curbat dual-mode din lume. Astfel, acesta poate functiona in mod 4K cu o rata de refresh de 160Hz, sau in mod Full HD, cu o rata de refresh de 320Hz.

Asa cum era de asteptat, am vazut si doua placi de baza pentru viitoare generatie de procesoare Intel Arrow Lake, precum si MSI Z790 PROJECT Zero Plus, care suporta noul standard de memorie CAMM2 (Compression Attached Memory Module). Meniul a fost completat de implementarea MSI pentru conceptul NUC, mai precis MSI Cubi NUC 13MQC si MSI Cubi NUC 1MG, bazate pe cele mai noi procesoare Intel vPro si echipate cu nu mai putin de 4 iesiri video, cateva carcase noi, precum si un sistem nou, mai precis Intel MEG Vision X AI.

Nu in ultimul rand, am vazut seria de sisteme WiFi 7 Mesh, denumita MSI Roamnii, capabile sa aduca o viteza impresionanta si acoperire perfecta in birourile si casele noastre.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: