Computex Taipei 2021 – AI driven offline & online

Scris de: , in categoria: Stiri, in 15 December, 2020.

Computex

 

 
Activez in acest domeniu de peste 12 ani de zile si am avut ocazia sa particip la zeci de lansari, conferinte cu usile inchise, vizite de fabrica si evenimente, iar unul dintre cele mai importante evenimente pentru mine ramane in continuare Computex Taipei, cea mai mare expozitie dedicata sectorului IT&C organizata la nivel global. Si de mai bine de zece ani de zile, LAB501 este singura publicatie din Romania care va tine la curent cu cele mai fierbinti noutati de la Computex, an de an, chiar de acolo, de la fata locului, din Taiwan.

Anul acesta ar fi trebuit sa vizitam din nou Taipei-ul, biletele de avion fiind achizitionate inca din Octombrie anul trecut. Din pacate insa, 2020 ne-a privat de bucuria de a vizita Taiwan-ul, Computex 2020, la fel ca majoritatea evenimentelor de profil din acest an, fiind anulat, datorita complicatiilor logistice datorate pandemiei Covid 19.

Exista insa posibilitatea ca editia din 2021 sa nu mai aibe aceeasi soarta, asa cum am aflat astazi in cadrul unei conferinte la care am fost invitati de catre TAITRA, co-organizatorii Computex-ul de aproape 40 de ani. De fapt, in 2021 chiar se vor implini 40 de ani de Computex, motiv pentru care Dl James C. F. Huang, Chairman TAITRA, ne-a prezentat astazi un nou concept, care imbina evenimentul offline, de la fata locului, cu un eveniment online, pentru cei care nu vor putea fi prezenti in Taiwan din varii motive.

Astfel, TAITRA au incheiat un parteneriat cu Appier, o companie taiwaneza specializata in solutii AI, pentru a duce la bun sfarsit aceasta initiativa, utilizand tehnologia AI pentru partea online a conferintei. Desigur, Taiwan-ul este una dintre cele mai sigure destinatii in momentul de fata, modul in care acestia au reactionat de la bun inceput fiind un adevarat model de urmat pentru orice natiune.

Asa cum a explicat si domnul Dr. Chien-Jen Chen, fost Vice Presedinte al Taiwan-ului si Profesor Eminent al Academiei Sinica, datorita masurilor timpurii luate de guvern, dar si datorita implicarii cetatenilor, Taiwan-ul a inregistrat pana in momentul de fata doar 742 de cazuri de Covid 19, respectiv doar 7 decese, fiind una dintre cele mai sigure tari din lume in acest moment, din punct de vedere al raspandirii Covid 19.

Motiv pentru care de-abia asteptam prima saptamana a lunii Iunie, mai precis 1-4 Iunie, pentru a participa la Computex Taipei 2021. Iar cei care nu vor putea intreprinde aceasta calatorie, vor putea participa online la conferinte si intalniri, datorita solutiei AI puse la dispozitie de catre Appier. De altfel, aceasta este o tendinta fireasca a pietei, dupa cum a explicat David Reinsel, Senior Vice Presedinte IDC, peste 30% dintre companiile din TOP 2000 urmand a ingloba o solutie AI in modelul lor de business in urmatorii 4 ani.

Speram ca masurile de combatere a pandemiei la nivel global vor avea succes, iar in Iunie vom putea relata din nou de la fata locului, din Taipei, Taiwan, despre cele mai noi tehnologii lansate pe piata de cele mai importante nume din domeniu, in cadrul Computex Taipei 2021.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Computex Taipei 2021 – AI driven offline & online

Lasa-ne un comentariu: