De pe site-ul AMD, noi mentiuni despre chip-ul RV740

Scris de: , in categoria: Stiri, in 10 February, 2009.

Cum v-am informat, pe internet a aparut deja dovada existentei placilor video bazate pe chip-urile grafice RV790 si RV740, iar aceasta marturie a fost obtinuta taman de pe site-ul companiei din Sunnyvale. Problema consta in faptul ca aceasta scurgere de informatii a fost stopata rapid de AMD si, daca tinem seama de continutul acelor detalii, le-am putea considera numai indirecte.

Ieri, cei de la X-bit Labs au reusit sa identifice, fireste ca tot pe site-ul AMD, o lista care contine referinte la procesorul video RV740. Mai mult decat atat, in amintita lista, care enumera chip-urile grafice suportate de driverele ATI Catalyst, sunt pomenite si procesoarele mobile M93 si M97, produse posibil de a fi realizate cu ajutorul tehnologiei pe 40nm.

Asa cum se explica inca din preambulul paginii corespunzatoare, toate solutiile grafice afisate au fost deja furnizate partenerilor AMD. Toate acestea ar putea conduce la ideea ca modele de placi video bazate pe chip-ul RV740 au fost deja acceptate. Fiindca veni vorba, site-ul de limba turca Donanim Haber a amintit la un moment dat ca pe parcursul evenimentului CeBIT 2009 vor fi dezvaluite o serie de placi video echipate cu memorii GDDR5, cu un bus pe 128 biti. Este destul de posibil ca produsele in cauza sa fie bazate tocmai pe chip-ul RV740…

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: