Foxconn Inferno Katana P55

Scris de: , in categoria: Stiri, in 25 August, 2009.

Seria Quantum Force de la Foxconn ne e binecunoscuta datorita performantelor deosebite, calitatii fara rabat si in general a mentalitatii din spatele produselor, care le face excelente pentru overclockeri. Desi nu sunt dinsponibile in adevaratul sens al cuvantului pe meleagurile noastre, ne place sa le admiram si sa vedem ce o companie asa de mare si puternica precum Foxconn poate face cand isi pune mintea cu ceva.

fxp55fS

Colegii de la Anandtech au prezentat recent noul model cu chipset-ul P55 denumit Inferno Katana, ultima intruchipare din susmentionata serie Quantum Force. Modelul este unul de top, ce pe langa dotarile foarte bogate are si un pret pe masura: ar ajunge undeva pe la 1000RON, destul de mult pentru o placa de baza destinata unei platforme mainstream, asa cum este Socket 1156.

fxp55ioS

Ce deosebeste cel mai mult Inferno Katana de alte placi de baza cu chipset-ul Intel P55 e insa circuitul de alimentare al procesorului, ce foloseste o solutie hibrida cu 12 faze si tranzistori MOSFET DirectFET, dealtfel seria Quantum Force fiind recunoscuta ca avand printre cele mai bune performante cand e vorba de regulatoare detensiune pentru CPU.

fxp55cpu1aS

Nici restul de dotari nu sunt mai prejos, placa de baza suportand CrossfireX cu 3 placi, SLI si beneficiind de o multitudine de optiuni de interconectare.  Cele mai interesante ni se par, evident, punctele de masura speciale pentru monitorizarea tensiunilor cu multimetrul, BIOS-ul dual, display-ul debug si deja obisnuitele butoane de power-on, reset si clear-CMOS onboard.

Comentarii

Un comentariu la: Foxconn Inferno Katana P55

  1. O “frumusete” de placa la prezentare as mai adauga si cele doua faze pentru circuitul de alimentare dedicate memoriilor.

Lasa-ne un comentariu: